Volledig scherm
© anp

Kabinet geeft 5 miljoen euro extra voor Hoorn van Afrika

Het kabinet geeft 5 miljoen euro extra voor het bestrijden van de gevolgen van de droogte in de Hoorn van Afrika. Dat werd bekendgemaakt in EenVandaag.

'Ik hoop dat het publiek royaal zal geven voor mensen in nood. Volgens berichten is deze situatie de ernstigste droogte in 60 jaar', aldus staatssecretaris Ben Knapen van Buitenlandse Zaken.

De 5 miljoen euro komt bovenop eerdere Nederlandse bijdragen aan Ethiopië en Somalië van in totaal ruim 10 miljoen euro.

De Samenwerkende Hulporganisaties (SHO) openden gisteren giro 555 voor giften. Directeur Tineke Ceelen van Stichting Vluchteling liet eerder weten deze week oostelijk Afrika te bezoeken. Ze wil onderzoeken welke hulp er nodig is voor de mensen in het vluchtelingenkamp Dadaa.

  1. Nobelprijswinnaar én regeringsleider verweert zich tegen klacht Rohingya-genocide

    Nobelprijs­win­naar én regerings­lei­der verweert zich tegen klacht Rohingya-genocide

    De Myanmarese regeringsleider Aung San Suu Kyi heeft bij het Internationaal Gerechtshof in Den Haag, waar Gambia en Myanmar vandaag voor de tweede dag op rij tegenover elkaar staan, het beleid van haar land met betrekking tot de islamitische minderheid van de Rohingya hoogstpersoonlijk verdedigd. De beschuldigingen van Gambia aan het adres van Myanmar geven volgens haar een ‘volstrekt onvolledig en misleidend beeld’ van de situatie.