Volledig scherm
© epa

Kabinet komt niet met campagne voor referendum

Het kabinet gaat geen grote campagne opzetten voor het referendum over het associatieverdrag met Oekraïne. Dat zegt minister Koenders van Buitenlandse Zaken tegen de NOS.

Volledig scherm
Jan Roos van GeenPeil © ANP

Het kabinet gaat wel actief deelnemen aan het debat, maar wil het volgens Koenders niet domineren. ,,De campagnes worden juist niet door het kabinet gevoerd, maar door de referendumcommissie, omdat het een maatschappelijk debat moet zijn", zegt hij.

Zelf gaat Koenders voor het associatieverdrag stemmen: ,,De handtekening die we hebben gezet is een belangrijke in deze tijd. Het is goed voor Nederland, Europa en Oekraïne dat die associatieovereenkomst er komt.''

Het referendum vindt plaats op 6 april. Kiezers moeten dan antwoord geven op de volgende vraag: 'Bent u voor of tegen de wet tot goedkeuring van de Associatieovereenkomst tussen de Europese Unie en Oekraïne?'

  1. ‘Jij nam me mijn lieve Roos af... Je bent een lafaard’
    vader schrijft tramschutter

    ‘Jij nam me mijn lieve Roos af... Je bent een lafaard’

    René Verschuur verloor door de aanslag op een tram in Utrecht zijn dochter Roos (19). Het verdriet gaat nooit meer weg en hij vindt het ondraaglijk dat verdachte Gökmen Tanis maandag wil wegblijven bij zijn proces. Verschuur schreef hem daarom een brief die wij vandaag publiceren. Verschuur voelt zich tot op de dag vandaag schuldig. ,,Nooit nam ze de tram. Ik begon erover”, vertelt hij openhartig in een interview.