Demissionair staatssecretaris Alexandra van Huffelen.
Volledig scherm
Demissionair staatssecretaris Alexandra van Huffelen. © ANP

Kabinet trekt 1,3 miljard uit voor compensatie kinderen en ex-partners toeslagenschandaal

Het demissionaire kabinet trekt nog 1,3 miljard euro uit voor compensatie in de toeslagenaffaire. Het leeuwendeel van dat geld is bestemd voor kinderen en ex-partners van gedupeerden in het schandaal rond de kinderopvangtoeslag. Ook is een bedrag gereserveerd voor mensen die fout behandeld zijn door de Belastingdienst rond andere toeslagen.

17 reacties

  • Julia van Damme

    1 jaar geleden
    Natuurlijk moet dat gebeuren! Maar ik vraag me sinds de corona-ondersteuning (ook terecht!) al heel lang af waar al dat geld toch vandaan komt. De schatkist zal toch weleens een keer leeg zijn?
  • Dominique de Graaff

    1 jaar geleden
    Wie betaalt dat? Wij.
  • Richard de Wit

    1 jaar geleden
    en maar blijven uitgeven.. vraag me af of geld hier nu echt de oplossing is
  • henk erends

    1 jaar geleden
    Als opa en oma jaren op onze kleinkinderen gepast. Uiteraard voor noppes. Duizenden ouders, opa's en oma's pakten het wat slimmer aan. Geld betalen voor oppas, storten op rekening van opa en/of opa en deze bedragen vervolgens weer laten terugstorten op een rekening van? Form van fraude, zeg het maar. Onterecht ontvangen? Vaak wel. Het geld. Inmiddels op. Waaraan? Grote bedragen moesten worden terugbetaald. De belastingdienst vorderde met de botte bijl terug met alle gevolgen van dien. Triest.
  • Henny Gerritsen

    1 jaar geleden
    Het geld klotst tegen de plinten aan, belasting geld ! Wanneer worden de verantwoordelijken eens de laan uitgestuurd .
  1. Dataroof GGD kan Staat duur komen te staan: stichting eist bij rechter in totaal 3 miljard euro

    Dataroof GGD kan Staat duur komen te staan: stichting eist bij rechter in totaal 3 miljard euro

    Met een megaclaim die kan oplopen tot 3 miljard euro wordt de Nederlandse Staat voor de rechter gesleept vanwege een grote roof van privégegevens uit de computersystemen van de GGD’en in 2021. Stichting ICAM, de organisatie achter de massaclaim, overhandigt dinsdag dagvaardingen aan 35 instanties, waaronder het ministerie van Volksgezondheid, de landelijke GGD GHOR Nederland, regionale GGD’en, veiligheidsregio’s en de gemeenten Amsterdam en Rotterdam.