Kabinet verbiedt designerdrug 3-MMC na zorgwekkende signalen

VideoHet kabinet gaat de vooral onder jongeren populaire designerdrug 3-MMC verbieden. De drug wordt steeds populairder en uit het hele land blijven zorgwekkende signalen binnenkomen over het middel. ,,De legale status geeft deze drug een vals onschuldig imago, daar moeten we zo snel mogelijk vanaf”, meldt staatssecretaris Paul Blokhuis. Maar alleen het verbod is niet zaligmakend. 

18 reacties

 • CC Tacke

  2 maanden geleden
  Dan ook alcohol en tabak verbieden. We willen er niet aan maar google maar op de lijst met gevaarlijkste drugs. Anti depressiva, slaapmiddelen, alcohol en tabak vind je bij de 10 gevaarlijkste drugs. Niet iedereen krijgt er problemen mee maar het kan wel als je gaat gebruiken om te “vluchten” en hoe meer je verbied hoe meer de onderwereld wel levert. Vraag me dus af of verbieden echt zin heeft. Voorlichting in hoe je risico kan verminderen zou naar mijn mening zinvoller zijn.
 • Cornelis van den Blink

  2 maanden geleden
  Het is een kwestie van beseffen bij de jeugd. Niet met een verhaal achteraf komen om andere te waarschuwen hoe gevaarlijk het is. Zelf zijn ze ook gewaarschuwd, en hebben ze geluisterd, NEE. Met dank aan de linkse politici die drugs vrij willen geven en gedogen.
 • Anoniem

  2 maanden geleden
  Hans Laats. Waar maken wij allemaal druk om. Het kan niet het is complex te weinig handhavers om het te handhaven. Bij evenementen worden allerlei drugs gedoogd bij een ander stad worden lachtgas "Zwolle" eveneens gedoogd. Overheden blijven jojo-en met geest verreikende drugs en gaan pas in actie komen 🤔 als het kalf verdronken is.
 • Paul J

  2 maanden geleden
  Wat is het meest schadelijk voor ons allemaal, gerafineerde suiker, rood vlees, alles wat maar gemalen en bewerkt is, je kan er kanker en andere ziektes van krijgen, zorg voor enorme druk op de zorg. Verbieden we dat? Nee natuurlijk niet. De vetvreettenten schieten als paddestoelen uit de grond, maar een ander chemisch middeltje, dat mag dan niet.
 • Robert Bruijne

  2 maanden geleden
  Al dat soort rotzooi verbieden...
 1. Van moord op Nederlander verdachte Keniaanse ‘trekt trukendoos’ open om vrij te komen: ‘Eerder al getrouwd met zijn broer’

  Van moord op Nederlan­der verdachte Keniaanse ‘trekt trukendoos’ open om vrij te komen: ‘Eerder al getrouwd met zijn broer’

  Een bizarre ontwikkeling in het onderzoek naar de in Kenia vermoorde Herman Rouwenhorst (55) uit Apeldoorn. Zijn Keniaanse echtgenote, die de moord zou hebben beraamd, beweert nu dat ze eerder is getrouwd met de broer van haar overleden man en zelfs een kind met hem kreeg. Die broer lacht het verhaal weg. ,,Ze heeft een huwelijksakte vervalst’’, zegt hij tegen deze nieuwssite.