Kabinet wil thuiswonende student basisbeurs van 91 euro geven

videoDe maandelijkse basisbeurs voor thuiswonende studenten moet vanaf het studiejaar 2023/2024 uitkomen op 91 euro en voor studenten op kamers op 255 euro. Dat melden meerdere Haagse bronnen aan deze site. 

35 reacties

 • huseyin akkus

  1 jaar geleden
  De basisbeurs van 91 euro compenseert niet eens het ziektekostenverzekering. En maar zeuren dat we te kort aan goed opgeleide mensen gaan krijgen. De overheid wilt helemaal geen hoogopgeleiden. Teveel slimme mensen zorgt ervoor te weinig handjes zoals zei dat noemen.
 • hanneke de Koning

  1 jaar geleden
  Ze mogen wel eens eerst denken aan de studenten die nu een hoge schuld hebben vanwege diverse uitgestelde lessen. Daar mag wel een betere vergoeding voor komen. Nu moeten ze duizende euros terug betalen voor o.a. niet gegeven lessen en uitgestelde uitwisselingen. Waardoor de studie steeds weer langer duurde en de schuld werd verhoogd
 • Jacqueline Vierstraete

  1 jaar geleden
  Ik heb zelf 2 studerende, uitwonende kinderen en vind dat gezien de huidige kamerprijzen (gemiddeld 500 euro) het bedrag van de basisbeurs (255 euro) een lachertje is. Daar moet nog heel veel bij geleend worden, dus schuldenvrij studeren... bij lange na niet. De compensatie voor studenten die onder het leenstelsel vallen/vielen is helemaal een druppel op een gloeiende plaat (lees studieschuld van 30 tot 60 duizend euro). Kortom: ze slaan in Den Haag de plank wéér eens volledig mis!
 • S Steers

  1 jaar geleden
  @degenen die vinden dat studeren enkel investeren is in de eigen toekomst: zouden jullie toch gek van staan te kijken als er niemand meer ging studeren, iedereen stratenmaker, postbode of winkelbediende werd. Geen artsen meer, geen advocaten, geen wetenschappers, geen ....[vul maar een hoger geschoold beroep in] meer. De maatschappij heeft net zo hard hoger/hoog geschoold en nodig als lager geschoolden. Arts en vuilnisman zijn even onmisbaar. Idee: opleidingen gratis & verdiensten in balans.
 • AG Bartes

  1 jaar geleden
  @ Sina Hogeboom Wat een vreemde reactie zeg. Als u denkt dat studeren automatisch een huis en 2 auto's op de oprit tovert, dan heeft u dat helemaal mis. Om enigszins iets comfortabels te doen moet men al een studie gehad hebben. Iedereen verdient de kans om te studeren en niet alleen de mensen die het kunnen betalen. Ik bespeur een enig afgunst jegens anderen die wel willen studeren, omdat u geen beurs heeft gehad betekent niet dat anderen het ook niet mogen.
 1. Anton (94) doet ook de laatste sportles van Olga mee, op zijn pantoffels: ‘Een pluimpje voor mezelf’
  PREMIUM

  Anton (94) doet ook de laatste sportles van Olga mee, op zijn pantoffels: ‘Een pluimpje voor mezelf’

  Zodra de eerste klanken van de melodie van Nederland in Beweging de woonkamer van Anton Stam vullen, begint hij aan de standaard zijstap-tik. Op zijn pantoffels. Met gemak doet hij er nog een swingende vingerknip bij, zoals Olga Commandeur vraagt. Vrijdag presenteerde ze na 23 jaar haar laatste sportles. De 94-jarige Oosterhouter miste er in al die jaren geen een.
  Oosterhout, Roosendaal