ANP XTRA Nils van Houts
Volledig scherm
© ANP XTRA Nils van Houts

Kabinet wil vanaf medio 2022 helmplicht voor snorfietsers

Het kabinet wil dat snorfietsers en hun passagiers vanaf 1 juli 2022 verplicht een helm moeten dragen. De ministerraad heeft vrijdag ingestemd met het voorstel van demissionair minister Cora van Nieuwenhuizen (Infrastructuur).

31 reacties

 • Hindrik M van der Beek

  2 maanden geleden
  Hoe klop je de mensen nog meer geld uit de zak. Voor de veiligheid niet de straat op en gewoon thuis blijven. Op de fiets een aanhanger mee voor de veiligheidsmiddelen. Lekker winkelen met je helm in de hand.
 • ReindeR Rustema

  1 jaar geleden
  Grote misvatting dat het gaat om te snel rijden met opgevoerde snorfietsen ofzo. Ook gaat het niet echt om het voorkomen van doden of gewonden. Het gaat om voorkomen van hersenletsel. Waar een bromfietser met kapotte ledematen en/of torso na een jaartje revalideren weer mee kan draaien in de samenleving komt de snorfietser levenslang hulpbehoevend achter de geraniums, eten door een rietje. Dàt kan je dus voorkomen met een simpele, goedkope bromfietshelm.
 • Wilfred Stofberg

  1 jaar geleden
  En weer een waardeloos en betuttelend besluit van Den Haag. Bijna iedereen vind het waardeloos om met een helm op te gaan snor scooteren , maar luisteren,,,ho maar.Lekker de eigen zin doorvoeren. En maar de mond vol hebben hoe belangrijk de democratie is.......
 • Wilfred Stofberg

  1 jaar geleden
  Weer een waardeloos en betuttelend besluit van Den Haag. 90 procent van de scooterrijders is hier tegen,maar luisteren ho maar. En maar de mond vol hebben over onze democratie..... Nog even en dan moet je als je gaat lopen knie, elleboog en hoofdbescherming gaan dragen. Bah Bah,wat is dit toch een truttenland aan het worden.
 • Robert Bisenberger

  1 jaar geleden
  Verander de leeftijdsgrens voor het rijden van een snorfiets of scooter naar 24 jaar of hoger. Vanaf 16 jaar kan iedereen dan gewoon brommer rijden met helm. De meeste ongevallen zullen toch in de groep vallen onder de 20. Deze groep heeft toch minder verkeersinzicht, rijden meer onverantwoord en voeren scooters op. Dan lijden de ouderen niet onder een hele groep die onverantwoord gedrag en ongelukken veroorzaken en is het hele probleem in een keer opgelost en is er geen helmplicht nodig.