Volledig scherm
© Peter Vierenhalm

Kabouters aangevallen met hakbijl in bos in Breda

De politie heeft zaterdagmiddag op in het Mastbos in Breda een 'kaboutermoordenaar' aangehouden. De man was rond 13.00 uur met een hakbijl houten kabouters op het Kabouterpad in de buurt aan het vernielen. Een kabouter is compleet vernield. Een andere raakte zwaar beschadigd.

Quote

Het is kwalijk dat dit soort gekken zomaar los in het bos rond kunnen lopen. Wie doet nu zoiets?

Ben van der Veer

Buurtbewoner Ben van der Veer zag de verdachte aan het werk. ,,Ik heb hem met een andere passant proberen te stoppen. Maar hij stond als een gek één van de kabouters van de maker Johan Hoek om te hakken. Met een grote kliefbijl van wel anderhalve meter lang."
 
Van der Veer en de andere voorbijganger bleven op gepaste afstand. ,,Want je weet maar nooit met zo'n gek in het bos." De andere voorbijganger belde de politie. Van der Veer: ,,De politie was gelukkig met acht auto's binnen tien minuten snel ter plekke. Fantastisch, dat ze zo snel reageerde."

De kabouterhakker is aangehouden. Zijn bijl is in beslag genomen. Volgens een andere getuige zei de verdachte dat hij 'kabouters ging vermoorden.' Van der Veer: ,,Het is kwalijk dat dit soort gekken zomaar los in het bos rond kunnen lopen. Wie doet nu zoiets?"

Verward
Volgens politiewoordvoerster Jiske van Pelt gaat het om een 30-jarige Bredanaar. ,,De man was zeer verward. Hij wordt verdacht van vernieling en is direct voorgeleid aan de hulpofficier van justitie." De verdachte zat zaterdagnamiddag nog vast.

Het is niet de eerste keer dat het Kabouterpad, een leerzame speel- en doeroute voor kinderen door het bos, door vandalen onder handen wordt genomen. Vorig jaar werden 9 van de 24 kabouterpaaltjes bewerkt met een mes.
 
Voor de man wordt deskundige hulp gezocht.