Volledig scherm
Met deze foto werd de marinierskalender gisteren op Twitter gelanceerd. © Korps Mariniers/Pablo Delfos

Kalender ‘bizar snel’ uitverkocht: onze mariniers vlogen de webwinkel uit

De gisteren gelanceerde marinierskalender is uitverkocht. Ruim 24 uur nadat de verkoop werd gestart, zijn alle exemplaren op. ,,Bizar snel", reageert projectmanager Wendy Dirksen.

Er werden 3550 kalenders gemaakt, omdat het Korps Mariniers 355 jaar geleden werd opgericht. Maar nu staat op marinierskalender.nl met rode letters de melding ‘uitverkocht’. Het Korps weet nog niet of er extra kalenders worden gedrukt. Op de kalender is het dagelijks leven van de mariniers in de kazerne te zien – volgens de makers wel ‘geromantiseerd’.

Tetris-challenge

De kalender met elke maand een marinier werd op veler verzoek gemaakt. Mensen reageerden massaal op de Tetris-challenge waaraan mariniers meededen. Ze lieten daarbij in de vorm van het spelletje Tetris zien welke uitrusting zij bij zich hebben tijdens hun werk. Vier mariniers gingen er – afgezien van strategisch geplaatste baret – bloot naast liggen

Die foto werd getwitterd met ‘ons lichaam is ons wapen’. ,,Omdat mariniers natuurlijk enorm getraind zijn en fysiek heel sterk”, vertelde Dirksen, projectmanager van de kalender, gisteren aan deze site. ,,Mensen vroegen: kan er geen kalender komen?” Die kwam er dus en bleek, getuige de razendsnelle verkoop, populair. De opbrengst van de kalender, die 16,65 euro per stuk kostte, gaat naar twee goede doelen die zich inzetten voor mariniers.

Volledig scherm
© Korps Mariniers / Pablo Delfos
  1. ‘Boeing in 2009 op verzoek van Amerikanen uit de wind gehouden bij crash Schiphol’
    Poldercrash

    ‘Boeing in 2009 op verzoek van Amerikanen uit de wind gehouden bij crash Schiphol’

    Het ongeluk met de Turkse Boeing 737 in 2009 bij Schiphol had een waarschuwing kunnen zijn voor de mankementen die zich later met de Boeing 737 MAX aandienden. Maar informatie die wees op oorzaken is volgens de Amerikaanse krant The New York Times door Nederlandse onderzoekers onder druk van Amerikaanse collega’s niet in het eindrapport gezet. De krant stelt dat de verantwoordelijkheid van het Amerikaanse Boeing destijds ‘opzettelijk is begraven’.