Volledig scherm
© ANP XTRA

Kamer: beltegoed minstens halfjaar houdbaar

Beltegoed moet minimaal een halfjaar tot een jaar houdbaar blijven. Een meerderheid in de Tweede Kamer wil dat minister Henk Kamp (Economische Zaken) dit zo spoedig mogelijk wettelijk regelt, schrijft het AD dinsdag.

 
Doordat maatschappijen hoge tarieven rekenen als abonnees buiten hun bundel bellen, kiezen veel mensen een duurder abonnement. Daardoor houden ze minuten over, die ze na een maand meteen kwijt zijn. Wie weleens een maand veel moet bellen, is de klos.
Kees Verhoeven (D66)

D66, PvdA, PVV, CDA en SP geven zo gehoor aan de actie van de Consumentenbond, die vindt dat beltegoed niet al na een maand mag vervallen. Volgens de organisatie steken T-Mobile, Vodafone en KPN maandelijks 68 miljoen euro aan vervallen beltegoeden in hun zak.

Hoge tarieven
'Het wordt hoog tijd dat beltegoed langer houdbaar blijft', zegt Kees Verhoeven van D66. 'Doordat maatschappijen hoge tarieven rekenen als abonnees buiten hun bundel bellen, kiezen veel mensen een duurder abonnement. Daardoor houden ze minuten over, die ze na een maand meteen kwijt zijn. Wie weleens een maand veel moet bellen, is de klos.'

D66 vindt dat de tegoeden een halfjaar of een jaar houdbaar moeten blijven. Regeringsfractie PvdA zal het plan dinsdag in het telecomdebat met Kamp steunen. 'De huidige maand vind ik echt te kort', stelt PvdA-Kamerlid Astrid Oosenbrug. Ook CDA, PVV en SP willen dat beltegoed meegenomen kan worden.

Duidelijker
De VVD is tegen en vindt het niet aan de overheid om dit te regelen. VVD-Kamerlid Bart de Liefde stelt wel dat operators veel duidelijker moeten communiceren over gehanteerde tarieven en voorwaarden.