Kamer eist actie na GGD-falen: ‘De schellen vallen je van de ogen’

Video/updateKamerfracties reageren geschokt op een onthullende reconstructie over de Gemeentelijke Gezondheidsdiensten (GGD’s). Diverse fracties eisen uitleg van het kabinet, het oprichten van een crisisreserve kan rekenen op forse steun in het parlement.

26 reacties

 • Ben De Koning

  1 jaar geleden
  Dit land functioneert niet meer. Iedereen, van hoog tot laag, komt overal mee weg als er misstanden aan het licht komen. Nooit rollen er koppen. Of je nu rechts of links stemt: alles blijft bij het oude. Zelfs mensen, die bij de voedselbank aankloppen stemmen nog op de VVD. Want Rutte lacht altijd zo lief. Ik geef het op.
 • H. Osinga

  1 jaar geleden
  GGD is niet één organisatie maar heel veel organisaties die wel eens samenwerken maar ieder hun eigen verantwoordelijkheid hebben en belangen en inzichten. Maak er één organisatie van. Dat lost al veel op.
 • Gabriel Witteveen

  1 jaar geleden
  Toen de eerste uitbraken waren in China hadden de kamerleden toch ook kunnen informeren wat te doen als dat virus ook naar ons kwam? Achteraf is het altijd gemakkelijk kritiek te hebben. Het decentraliseren van de GGD taken is niet het probleem, het probleem is dat de gemeenten het hebben wegbezuinigd. Ook daar zitten mensen met boter op hun hoofd.
 • Klaas Kroese

  1 jaar geleden
  Beschamend Ministers, wegens bezuiniging , al veel kanker patienten gestorven, belasting dienst mens onterend, UWV een tranen dal, Groningers met de brokken laten zitten,Heulen met Opa Swape en Opa Junker ,GGD ,jeugzorg, ga zo maar door, geen scanning van kamer lede(D66) wat zit er nog meer tussen. Ze moeten maar een speciale rechtbank oprichtenom deze mensonterende praktijken aan de kaak te stellen,
 • John Bluhmen

  1 jaar geleden
  En klagers op wie heeft u gestemd?