Kamer eist actie na GGD-falen: ‘De schellen vallen je van de ogen’

Video/updateKamerfracties reageren geschokt op een onthullende reconstructie over de Gemeentelijke Gezondheidsdiensten (GGD’s). Diverse fracties eisen uitleg van het kabinet, het oprichten van een crisisreserve kan rekenen op forse steun in het parlement.

24 reacties

 • Gabriel Witteveen

  4 weken geleden
  Toen de eerste uitbraken waren in China hadden de kamerleden toch ook kunnen informeren wat te doen als dat virus ook naar ons kwam? Achteraf is het altijd gemakkelijk kritiek te hebben. Het decentraliseren van de GGD taken is niet het probleem, het probleem is dat de gemeenten het hebben wegbezuinigd. Ook daar zitten mensen met boter op hun hoofd.
 • Klaas Kroese

  4 weken geleden
  Beschamend Ministers, wegens bezuiniging , al veel kanker patienten gestorven, belasting dienst mens onterend, UWV een tranen dal, Groningers met de brokken laten zitten,Heulen met Opa Swape en Opa Junker ,GGD ,jeugzorg, ga zo maar door, geen scanning van kamer lede(D66) wat zit er nog meer tussen. Ze moeten maar een speciale rechtbank oprichtenom deze mensonterende praktijken aan de kaak te stellen,
 • John Bluhmen

  4 weken geleden
  En klagers op wie heeft u gestemd?
 • Anoniem

  4 weken geleden
  Datkrijg je met kabinetten die teveel hebben bezuinigd! Jan Kemeling
 • Astrid van Yperen

  4 weken geleden
  Goed hé Mijnheer Rutte, de ziekenfonds weg en wat is het gevolg dat niets meer werkt wat vroeger prima ging. De GGD, Jeugdzorg en ouderen die vereenzamen een zo kunnen we nog wel even doorgaan. We moeten steeds meer betalen en krijgen er steeds minder voor terug. De rijken worden rijker en de armen steeds armer, GOED GEDAAN JOCHIE.
 1. Met Plaatsievrij zie je meteen of er plek is in je favoriete restaurant: ‘Dit kan ook na corona een oplossing zijn’
  PREMIUM

  Met Plaatsie­vrij zie je meteen of er plek is in je favoriete restaurant: ‘Dit kan ook na corona een oplossing zijn’

  Eén app waarmee je realtime kan zien hoe druk het is bij je favoriete café, winkel of kapper en als het nodig is meteen reserveren. Met deze applicatie willen ondernemers Ruben van der Veldt en Abdel el Messaoudi het klanten zo makkelijk mogelijk maken tijdens deze pandemie. Voordeel is dat je niet meer op verschillende sites hoeft te kijken. ,,We denken dat het ook na corona een goede oplossing kan zijn.’’
 1. 'Als je er niet over praat, blijft dit altijd een issue'
  Play

  'Als je er niet over praat, blijft dit altijd een issue'

 2. Wilders noemt formatie 'politieke poppenkast': 'Kiezer wil centrumrechts'
  Play

  Wilders noemt formatie 'politieke poppen­kast': 'Kiezer wil centrum­rechts'