anp
Volledig scherm
© anp

Kamerleden zonder zitvlees: 1 op de 6 weg in 3 jaar tijd

Kamerzetels zitten blijkbaar niet zo lekker. 1 op de 6 Tweede Kamerleden heeft de afgelopen 3 jaar zijn zetel opgegeven. Bijna 40 procent van hen vertrok omdat hij of zij een andere baan leuker vond. Dat blijkt uit een inventarisatie van het AD.

 1. Reacties op ontkoppeling AOW: ‘De voedselbanken krijgen het drukker’
  39

  Reacties op ontkoppe­ling AOW: ‘De voedselban­ken krijgen het drukker’

  ‘Jammer dat gepensioneerden geen tractoren hebben om kracht te zetten aan hun gerechtvaardigd wens om gecompenseerd te worden voor de inflatie’ en ‘ Ook mensen werkzaam in de cultuursector willen een belegde boterham’: dit zijn enkele reacties op nieuwsonderwerpen die lezers bezighouden. Hieronder de brieven die in de krant van vrijdag 21 januari verschenen. Je kunt zelf een reactie insturen via brieven@ad.nl.
 2. Aangifte tegen Rijksmuseum na handhaven term ‘bersiap’: ‘Racistisch en stigmatiserend’
  tentoonstelling

  Aangifte tegen Rijksmuse­um na handhaven term ‘bersiap’: ‘Racistisch en stigmatise­rend’

  Het Comité Nederlandse Ereschulden doet aangifte tegen het Rijksmuseum omdat het tóch de term ‘bersiap’ gebruikt in een tentoonstelling over de onafhankelijkheidsstrijd van Indonesië. De organisatie vindt de term, waarmee een periode van geweld van Indonesiërs tegen (Indische) Nederlanders wordt aangeduid, ‘racistisch, stigmatiserend en een vorm van geschiedvervalsing'.