Volledig scherm
© ANP

'Kamervoorzitter Arib tweede op kandidatenlijst PvdA'

Kamervoorzitter Khadija Arib wordt achter Lodewijk Asscher de nummer twee op de kandidatenlijst van de Partij van de Arbeid. Dat meldt RTL Nieuws op basis van ingewijden.

Minister van Financiën Jeroen Dijsselbloem zal in de top tien staan, en waarschijnlijk is er ook een hoge plek voor FNV-bestuurder Gijs van Dijk.

De in Amsterdam woonachtige Arib is sinds afgelopen januari Kamervoorzitter. Martin Bosma (PVV), Ton Elias (VVD) en Madeleine van Toorenburg (CDA) legden het in vier stemrondes af tegen Arib.

De Kamervoorzitter draagt al langere tijd haar steentje bij aan de politiek. Al sinds 1998 is Arib actief voor de PvdA in de Kamer. Ze maakt zich sindsdien sterk voor mensenrechten, vrouwenrechten in het bijzonder.

  1. Merthe uit Haren kan weer anoniem over straat Logo AD+
    Project X-rellen

    Merthe uit Haren kan weer anoniem over straat

    Ze was vijftien toen ze ongewild en indirect met een Facebook-post de aanstichtster werd van de ongekend massale Project X-rellen in het Groningse dorp Haren. Merthe, het jonge kassameisje van Albert Heijn, zweeg jarenlang tegenover de buitenwereld. Om weer een kans te hebben op een normaal leven. Vijf jaar later staat ze symbool voor het breed gedeelde standpunt dat het dorp weer verder wil: ‘Ik ben blij dat ik weer anoniem over straat kan’.