Volledig scherm
In Spijkenisse werd eerder ook geprotesteerd tegen de komst van een asielzoekerscentrum. © Archieffoto John de Pater

Kans op bewaking bushaltes in buurt azc in Spijkenisse

Vrouwen die bij bushaltes in Spijkenisse staan te wachten, worden vanaf september mogelijk beschermd tegen opdringerige mannelijke asielzoekers. De gemeente Nissewaard heeft ondernemers laten weten dat er wordt gedacht aan toezicht bij de bushaltes.

Medewerksters van bedrijven en bewoonsters hebben laten weten dat ze zich bij de bushaltes vlakbij de opvang van 250 asielzoekers op bedrijventerrein Halfweg niet veilig voelen.

Ondernemers en inwoners willen daarom dat de gemeente maatregelen treft. Het gemeentebestuur laat weten in een antwoordbrief aan de bedrijven dat wordt overwogen gemeentelijke opsporingsambtenaren of mensen van het werklozenproject Voorne-Putten Werkt in te zetten om bij de haltes een oogje in het zeil te houden.

Dat toezicht is volgens de gemeente vooral gericht op de vele verkeersstromen op het bedrijventerrein. De asielzoekers komen na de zomervakantie naar Spijkenisse.

Algemeen Dagblad gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement