Enorme schade na een plofkraak.
Volledig scherm
Enorme schade na een plofkraak. © ANP

Kat-en-muisspel tussen banken en plofkrakers

Hoe wapen je je als bank tegen doorgewinterde plofkrakers die al jaren uit handen van de politie weten te blijven? ,,Criminelen gaan net zolang door tot ze gepakt worden, zo simpel is het."

 1. LIVE | Noorse media: 13 omicron-besmettingen in Nederland, horeca en winkels om 17.00 uur dicht
  coronavirus

  LIVE | Noorse media: 13 omi­cron-besmettin­gen in Nederland, horeca en winkels om 17.00 uur dicht

  Minister Hugo de Jonge (Volksgezondheid) geeft straks een toelichting op de situatie met de nieuwe corona-variant omicron. De in Zuid-Afrika opgedoken variant is nu ook opgedoken in Nederland, Duitsland, Italië , Tsjechië en Groot-Brittannië. En de nieuwe coronamaatregelen zijn vanaf vandaag van kracht. Dat betekent dat horeca en niet-essentiële winkels in ieder geval om 17.00 uur hun deuren moeten sluiten. De laatste ontwikkelingen rond het virus lees je in ons liveblog. Oudere berichten vind je hier.
 2. Mag een zorgverzekeraar je weigeren als je een slechte gezondheid hebt?
  12

  Mag een zorgverze­ke­raar je weigeren als je een slechte gezondheid hebt?

  Over wat er wel en wat er niet gedekt wordt door de zorgverzekering bestaan veel misverstanden. En hoewel je misschien niet altijd zin hebt om dat tot op de bodem uit te zoeken, kan je veel geld besparen door dat wel te doen. Vergelijkingssite Independer liet onafhankelijk onderzoek uitvoeren naar de belangrijkste misverstanden, deze keer: mag een zorgverzekeraar je weigeren voor de basisverzekering vanwege een slechte gezondheid?