Volledig scherm
Brandon en Hans Elferink vorig jaar, toen ook 500 bomen werden vernield. © Bert Kamp

Kerstboomkweker voor tweede jaar op rij dupe van 'kerstboomterrorist'

,,Exact hetzelfde als een jaar geleden”, zegt Hans Elferink na de tweede vernieling op rij van honderden van zijn kerstbomen afgelopen week. De kerstboomkweker uit het Overijsselse Harbrinkhoek kan nauwelijks bevatten dat iemand opnieuw alle toppen heeft geknakt. ,,Dat is moedwillig gebeurd.”

Quote

Doelbewust, maar ik heb absoluut geen vijanden

Hans Elferink

,,Het zijn er 500 tot 600. Allemaal onbruikbaar. Ze hebben de toppen geknakt. Gewoon, met de hand. Nu kan ik ze weggooien”, zegt Elferink over de vernielingen van zijn sparren bij de kwekerij in Geesteren.

Hij werd eerder deze week gebeld door de buren ‘dat er wat loos was’. Toen Elferink arriveerde, werd het hem direct duidelijk. ,,Precies zoals vorig jaar. Rond dezelfde tijd, op hetzelfde veld en op dezelfde manier.” Vorig jaar loofde hij duizend euro beloning uit voor de tip die tot de dader leidt. ,,Dat doe ik nu opnieuw”, zegt hij.

Doelbewust

Elferink tast nog steeds in het duister over de daders. ,,Ik heb geen idee wie het gedaan heeft. Maar dat moet doelbewust zijn geweest. Ik heb absoluut geen vijanden. Maar iemand moet mij hebben, dat lijkt me wel duidelijk.” Wat de schade is? ,,Reken zelf maar uit wat een kerstboom kost bij een tuincentrum. Dat, keer 500.” 

Maar, zo benadrukt Elferink: ,,Als jullie er wat over schrijven, schrijf er dan alsjeblieft bij dat ik nog kerstbomen genoeg heb. Vorig jaar dachten mensen blijkbaar: hij heeft niets meer, dus dan ga ik er ook maar niet langs. Nou, ik heb nog genoeg kerstbomen. Een veelvoud, gelukkig wel.”

Politie Tubbergen

Politie Tubbergen, Tubbergen. 2,052 likes · 176 talking about this. Dit is de officiële pagina van de politie in Tubbergen.