Minister Wouter Koolmees van Sociale Zaken en Werkgelegenheid in het Maasstad Ziekenhuis loopt samen met ouders Jeffrey en Linda van der Stelt naar de aangiftebalie voor de geboorte van hun baby Nathan. Jeffrey is een van de eerste vaders die vijf dagen betaald verlof krijgt bij de geboorte van zijn kind. De nieuwe wet is 1 januari 2019 ingegaan.
Volledig scherm
Minister Wouter Koolmees van Sociale Zaken en Werkgelegenheid in het Maasstad Ziekenhuis loopt samen met ouders Jeffrey en Linda van der Stelt naar de aangiftebalie voor de geboorte van hun baby Nathan. Jeffrey is een van de eerste vaders die vijf dagen betaald verlof krijgt bij de geboorte van zijn kind. De nieuwe wet is 1 januari 2019 ingegaan. © ANP

Kersverse vaders krijgen voortaan minimaal 10 dagen verlof

Vaders krijgen recht op minimaal tien dagen kraamverlof als hun partner is bevallen. Werkgevers zullen over die periode minstens het loon moeten betalen dat wordt uitgekeerd bij ziekte.

 1. Prenatale depressie blijft vaak onbehandeld: ‘Door de stress beviel ik van een prematuurtje’
  PREMIUM
  1

  Prenatale depressie blijft vaak onbehan­deld: ‘Door de stress beviel ik van een prematuur­tje’

  Niet elke zwangere vrouw is in blijde verwachting. Sommigen voelen zich neerslachtig of angstig, maar om hulp vragen is moeilijk. Dat kan een prenatale depressie tot gevolg hebben. ,,Het is not done om te praten over de slechte kanten van een zwangerschap”, vertelt ervaringsdeskundige Carmen Wille (31). Vroedvrouw en psychotherapeute An-Sofie Van Parys pleit voor meer bewustwording, want een prenatale depressie kan ernstige gevolgen hebben voor moeder én kind.
 1. Braziliaanse president Bolsonaro: 'Hou op met jammeren over coronadoden'
  Play

  Braziliaan­se president Bolsonaro: 'Hou op met jammeren over coronado­den'

 2. Paus Franciscus bezoekt als eerste katholieke kerkvorst Irak
  Play

  Paus Franciscus bezoekt als eerste katholieke kerkvorst Irak