Volledig scherm
Bloemen bij de overgang in Oss waar gisteren het dramatische ongeval plaatsvond. © ANP

Kind (11) en begeleidster (32) nog in ziekenhuis, politie onderzoekt bakfiets

De 32-jarige vrouw en het 11-jarig meisje die gisteren zwaargewond raakten bij het spoordrama in Oss, liggen nog altijd in het ziekenhuis. Over hun toestand kan verder nog niets worden gedeeld, laat de politie zojuist weten. Het onderzoek naar de oorzaak van de aanrijding is in volle gang.

Bij het tragische ongeluk kwamen vier kinderen in de leeftijd van vier tot acht jaar om het leven. Een 11-jarig meisje uit Oss en een vrouw (32 jaar) uit Heesch raakten zwaargewond. Van het meisje is bekend dat zij in het Radboudumc in Nijmegen ligt.

De politie staat nog voor een raadsel hoe het ongeluk heeft kunnen gebeuren. Volgens een ooggetuige zou de bestuurster hebben geroepen dat haar remmen blokkeerden, maar daar kan de politie nog niets over kwijt.

Camerabeelden

Het onderzoek bestaat onder andere uit het spreken met getuigen, onderzoek aan de bakfiets en het bekijken van camerabeelden. ,,Op dit moment zijn er nog geen conclusies te trekken over de toedracht van het ongeluk", meldt de woordvoerder. ,,Het onderzoek moet daarover duidelijkheid geven."

De politie heeft onder meer op sociale media hartverwarmende berichten gekregen van mensen die meeleven met de betrokken hulpverleners. ,,Iedereen binnen de politie leeft enorm mee met de betrokken families, de school, de kinderopvang en iedereen die bij dit vreselijk ongeluk betrokken is", vertelt teamchef Helma Vos.

Volgens haar is de verslagenheid onder de agenten groot en doet hen goed om zo veel 'hartverwarmende reacties' te mogen ontvangen.

Kijk hier naar beelden van de stille tocht van leerkrachten uit Oss: