Volledig scherm
© MaRicMedia / Toby de Kort

Kind (14) gewond bij steekpartij in asielzoekerscentrum

UpdateIn het asielzoekerscentrum aan de Kievitsblekweg in het Brabantse Oisterwijk heeft zondagmiddag even voor 15.00 uur een steekpartij plaatsgevonden. Daar is een 14-jarige jongen gewond geraakt in zijn gezicht. De dader is onvindbaar. Dat meldt de politie.

Het slachtoffer kreeg rond 14.30 uur ruzie met een andere jongen. De jongens gingen met elkaar op de vuist. Daarbij werd ook een mes gebruikt, waarmee het slachtoffer in zijn gezicht werd gestoken. De jongen werd met een ambulance naar het ziekenhuis gebracht voor verdere behandeling. Over zijn toestand is niets bekend.

De politie onderzoekt het incident. Ze heeft een aantal mensen gehoord. De dader is onvindbaar en is dus nog niet aangehouden.

In het azc Oisterwijk zorgen regelmatig asielzoekers voor onrust. Zo was er de afgelopen december nog een incident met een minderjarige. Een 15-jarige jongen bedreigde toen een andere jongen met een mes. Ook afgelopen zomer kwam het azc nog een paar keer negatief in het nieuws. Toch wil de plaatselijke politiek niet van het azc af.

Volledig scherm
© MaRicMedia / Toby de Kort