Volledig scherm
PREMIUM
Kinderen die uit de skilift vallen zijn de schrik van elke ouder. © Getty Images

Kind in de skilift? Dat blijft oppassen

Kinderen die uit de skilift vallen. Het is de schrik van elke wintersportende ouder. Elk jaar gebeurt het wel een paar keer. Afgelopen zondag nog in het Duitse Winterberg. Maar onveilig zijn de liften zeker niet, vinden ze bij de Nederlandse Ski Vereniging.

De paniek was groot zondagmiddag op de kinderweide van Winterberg. De afgelopen decennia was dit  ski-oord gevrijwaard gebleven van liftongelukken, maar dit keer viel een klein meisje van metershoog naar beneden. Het Zuid-Duitse skigebied staat juist bekend om zijn kindvriendelijkheid.

  1. Vakantieganger Ad (79) mag ‘coronahotel’ Tenerife tot 10 maart niet verlaten: ‘Veel afspraken afgezegd’

    Vakantie­gan­ger Ad (79) mag ‘coronaho­tel’ Tenerife tot 10 maart niet verlaten: ‘Veel afspraken afgezegd’

    De Nederlandse toeristen die in het hotel op Tenerife verblijven dat vanwege de uitbraak van het coronavirus in quarantaine is geplaatst, moeten daar verplicht tot 10 maart blijven. Dat laat een van hen, de 79-jarige Ad Elissen uit Breda, aan deze site weten. De 23 Nederlanders mogen na een medisch onderzoek wel hun kamer uit, maar mogen het terrein onder geen beding verlaten. ,,Het is gelukkig hier wel uit te houden, maar we waren natuurlijk liever al thuis geweest.”