Volledig scherm
© Hannie Schaftschool

Kind neemt toetsvraag wel heel letterlijk

'Ik reken het goed' dacht de juf van groep 5/6 van de Haarlemse Hannie Schaftschool tijdens het nakijken van een zelfstandig werkje. Een van de leerlingen gaf deze week een wel heel erg letterlijk antwoord op een vraag uit een toets. De juf plaatste het op Facebook, en het bericht is inmiddels ruim 61.000 keer geliket.

Quote

Hier ga je van glimlachen

Leerkracht van de Hannie Schaftschool

De kinderen werd gevraagd om van een woord een verkleinwoord te maken. Daarna werd gevraagd het 'andersom' te doen. En dat werd door een van de leerlingen wel érg letterlijk opgevat. ,,Maar fout is het niet", vertelt Anita Snoek van de Haarlemse school. Dat er dus geen krul bij het werkje staat, is niet omdat het fout is. 

De juf die het nakeek vond het antwoord zó leuk, dat ze direct een foto in de whatsappgroep van het lerarenteam plaatste. Nog voordat ze een krulletje kon zetten. ,,Kijk eens wat gaaf!", stuurde ze haar collega's in de groep. ,,Hier ga je van glimlachen", was een veelgehoorde reactie in het lerarenteam.

De leerkrachten van de Hannie Schafschool zijn niet de enige die het werkje leuk vinden: ruim zes duizend keer werd de facebookpost gedeeld, en ook over de likes heeft de school niets te klagen. 

Social media
De duizenden reacties waren voor de basisschool ook meteen een goede aanleiding om het effect van sociale media met de kinderen te bespreken. ,,Het is vooral opvallend dat zo veel volwassenen er iets van vinden", vertelt Anita. ,,Duizenden reacties en likes, het is niet te omvatten, ook voor de kinderen niet". In de klas is uitgelegd wat sociale media teweeg kan brengen, en waarom iets 'leuk' gevonden wordt. 

De kinderen zelf vinden de post niet zo gek: ,,Zo kan het ook, dus fout is het niet".