Hangbuikzwijn Sjaak in de stal van het Natuurcentrum, samen met coördinator Wilma van Leusden.
Volledig scherm
PREMIUM
Hangbuikzwijn Sjaak in de stal van het Natuurcentrum, samen met coördinator Wilma van Leusden. © Ricardo Smit

Kinderboerderij slaakt hartenkreet nu hangbuikzwijn Sjaak zwaargewond is: ‘Corrigeer je kinderen!’

VIDEOHangbuikzwijn Sjaak (3) van het Natuurcentrum in Gorinchem raakte woensdag zwaargewond toen hij werd opgejaagd door bezoekers van de kinderboerderij. De geschokte medewerkers doen nu een oproep, specifiek aan de kleine groep ouders die hun kind achteloos ‘loslaat’ op de dieren.

45 reacties

 • Erik Berendsen

  1 jaar geleden
  De meeste reacties staan bol van vooroordelen. Alle kinderen van nu zijn slecht opgevoed en alle ouders van nu zijn waardeloze opvoeders. Maar omdat 1 kind je hond heeft geslagen zijn niet alle kinderen slecht. Omdat 2 ouders hun kinderen niet in de gaten houden bij de wok zijn ze niet allemaal waardeloos. Gelukkig zijn verreweg de meeste kinderen die ik ken hartstikke lief en goed opgevoed inclusief mijn eigen twee. Goed met dieren, beleefd tegen ouderen en soms om achter het behang te plakken.
 • Angus Nushaar

  1 jaar geleden
  Die ouders zijn zelf vroeger ook opgevoed als prins(ses)jes en meer verwend als die brildragende pandjesbaas.Ze geven het gif door aan hun over verwende kroost!
 • MHH HUIJGENS

  1 jaar geleden
  Mensen hebben absoluut geen besef hoe sterk zo'n dier is en als dier reageert. Ze zijn zó dom, om te huilen gewoon.
 • Miranda Vermeulen

  1 jaar geleden
  Was enige tijd geleden bij een wok,, staat ventje van een jaar of 4 lekker met z'n vieze handen de kruidenboter te kneden, een stukje verder staan andere kinderen met met hun handen rijst enz te eten, elders staan ze met hun vingers in de toetjes te roeren. De papa's zijn te druk met bier drinken, mama's zitten op hun telefoon gerechtjes te fotograferen voor Insta. Kids zijn gratis tot 6 jaar dus laat die lekker het plezier van een ander vergallen. Communicatie generatie, kunnen niet opvoeden!
 • Benita Claassen

  1 jaar geleden
  Het lijkt alsof sommige ouders zelf niet weten hoe het hoort. Ik vind het een schande. Ook het laten slingeren van je rotzooi. Schande, opvoeden is een basis begrip. Sterkte.