Volledig scherm
© ANP

Kinderen steeds vaker met auto naar school gebracht

Kinderen worden steeds vaker met de auto naar school gebracht, omdat ouders het gevoel hebben dat het te gevaarlijk is om ze met de fiets of lopend op pad te sturen. Dat stelt het Kennisplatform Verkeer en Vervoer (KpVV) na onderzoek, meldt De Telegraaf.

Het platform deed onderzoek naar het reisgedrag van basisschoolleerlingen onder 180 scholen. Bijna alle basisschoolleerlingen wonen volgens KpVV op fietsafstand van school en 9 van de 10 woont zelfs op loopafstand (binnen de kilometer).

Toch wordt een op de drie kinderen met de auto gebracht. 17 procent komt zelfstandig naar school. KpVV noemt het onveilige gevoel van ouders 'een vreemde ontwikkeling'. Het aantal dodelijke ongelukken met slachtoffers tussen de 5 en 14 jaar is in de afgelopen 10 jaar juist afgenomen.

  1. Politie pissig op student die ROC met nepwapen op stelten zette
    PREMIUM
    video

    Politie pissig op student die ROC met nepwapen op stelten zette

    Het bleek een gigantisch misverstand. Terwijl de politie gisteren in de veronderstelling verkeerde dat op het ROC in Nijmegen een schietpartij dreigde, bleek in werkelijkheid dat leerlingen scenes uit het populaire computerspel Grand Theft Auto naspeelden. Volgens de studenten ging het om een schoolopdracht. Iets wat de school met klem tegenspreekt. De politie meldt op haar beurt dat de 25-jarige jongeman die werd aangehouden erg veel geluk heeft gehad.