Volledig scherm
Kinderombudsvrouw Margrite Kalverboer © ANP

Kinderombudsvrouw 'ongelooflijk blij'

Kinderombudsvrouw Margrite Kalverboer is 'ongelooflijk blij' dat de kinderen Lili en Howick in Nederland mogen blijven. ,,Niet alleen voor Howick en Lili, die hier in Nederland thuishoren, maar ook voor Nederland. De kinderrechten en het welzijn van kinderen hebben uiteindelijk overwonnen'', stelt ze in een verklaring.

Kalverboer zei onlangs dat 'hele fundamentele rechten van kinderen' geschonden zouden zijn geweest als de uitzetting was doorgezet.

Ze zegt zich te blijven inzetten ,,voor een migratiebeleid waarin kinderrechten centraal staan''. Ze noemt het onacceptabel dat in Nederland nog steeds kinderen na tien jaar uitgezet kunnen worden en pleit voor een beter terugkeerbeleid, met korte procedures en een goede voorbereiding op terugkeer. ,,Laten we er samen voor zorgen dat kinderen zoals Howick en Lili niet langer jarenlang in onzekerheid hoeven te leven.''

  1. Demonstratie anti-Zwarte Piet in Tilburg gestaakt,  tientallen pro-demonstranten opgepakt
    video

    Demonstra­tie an­ti-Zwar­te Piet in Tilburg gestaakt, tientallen pro-demonstran­ten opgepakt

    In Tilburg heeft de politie zondag tientallen arrestaties verricht rondom rondom de intocht van Sinterklaas in de Brabantse stad. Het gaat om een groep van zo'n vijftig personen die zich keerden tegen de anti-Zwarte Piet-actievoerders. De aanhouding ging niet zonder slag of stoot: er vielen wat klappen tussen de agenten en demonstranten. Ook werd er vuurwerk afgestoken. De mensen die zijn opgepakt, zijn in een touringcar gezet en naar het politiebureau gebracht.