Kinderen gaan steeds vaker naar de opvang. In het afgelopen jaar gingen 736.000 kinderen naar een crèche, bso of gastouders.
Volledig scherm
Kinderen gaan steeds vaker naar de opvang. In het afgelopen jaar gingen 736.000 kinderen naar een crèche, bso of gastouders. © Saskia Berdenis van Berlekom

Kinderopvang steeds populairder onder werkende ouders

Kinderen gaan steeds vaker naar de opvang. In het afgelopen jaar gingen 736.000 kinderen naar een crèche, bso of gastouders. Dat zijn er 56.000 meer dan vorig jaar. Dat blijkt uit cijfers van het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid. Het aantal werkende vrouwen is nu op het hoogste niveau sinds 2011. 

  1. Auto met kalasjnikov en flessen benzine gevonden bij huis Belgische minister, vierde verdachte nog voortvluchtig

    Auto met kalasjnik­ov en flessen benzine gevonden bij huis Belgische minister, vierde verdachte nog voortvluch­tig

    De Belgische minister van Justitie Vincent Van Quickenborne wordt extra streng beveiligd nadat bij zijn villa in Kortrijk een auto met Nederlandse nummerplaten werd aangetroffen waarin onder meer een kalasjnikov lag. Ook zijn er spanbanden gevonden, waarmee iemand vastgebonden kan worden. Drie Nederlandse verdachten (20, 29 en 48 jaar) zijn opgepakt in Den Haag en Leidschendam. Een vierde verdachte is nog op de vlucht.