Volledig scherm
De top vier v.l.n.r.: Klaas Dijkhoff, Bart de Liefde, Jesse Klaver en Tofik Dibi. © COEBERGH COMMUNICATIE

Klaas Dijkhoff (VVD) meest sexy politicus

UpdateKlaas Dijkhoff van de VVD is door de lezeressen van Cosmopolitan gekozen tot meest sterke, slimme en sexy politicus van het Binnenhof. Bekendere namen in de lijst zijn Tofik Dibi, Mark Rutte en Geert Wilders.

Volledig scherm
Klaas Dijkhoff (VVD): favoriet bij lezeressen van Cosmopolitan. © ANP

De verkozen politici zijn verrast en gevleid dat de Cosmo lezeressen hen verkozen hebben. 'Dit is een lijstje waar ik graag op wil staan. Binnen de VVD worden Klaas en ik nu de 'Cosmo-boys' genoemd', aldus nummer 2 Bart de Liefde.

De top 4 behoort tot de jongste generatie politici. Klaas Dijkhoff vertelt in het blad dat hij een lichte twitter-verslaving heeft. Dijkhoff vindt het handig om tweets naar collega's te sturen tijdens een debat. 'Wat wel absurd is, is dat ik ook wel eens tweets van mijn collega's krijg met opmerkingen over mijn kleding. Of ik niet even een stropdas had kunnen omdoen', aldus de nummer één.

De top-tien van meest sterke, slimme en sexy politici:
1. Klaas Dijkhoff (VVD)
2. Bart de Liefde (VVD)
3. Jesse Klaver (Groen Links)
4. Tofik Dibi (Groen Links)
5. Mark Rutte (VVD)
6. Jasper van Dijk (SP)
7. Arjan El Fassed (Groen Links)
8. Geert Wilders (PVV)
9. Martijn van Dam (PvdA)
10. Léon de Jong (PVV)

  1. ‘Advocaat Derk Wiersum (44) werd bedreigd, maar niet beveiligd’

    ‘Advocaat Derk Wiersum (44) werd bedreigd, maar niet beveiligd’

    De 44-jarige advocaat van kroongetuige Nabil B. Derk Wiersum werd al langer bedreigd. Hij had geen vertrouwen in politie en justitie en sprak met collega’s over de noodzaak van beveiliging. Eén collega zou hierover volgende week een gesprek hebben met persoonsbeveiligers. Tot vorige week werd de advocaat in elk geval niet beveiligd, melden goed ingevoerde bronnen. Vanochtend werd hij in de straat waar hij woonde doodgeschoten.