Ter illustratie.
Volledig scherm
Ter illustratie. © Thinkstock

Klant probeert taxichauf­feur te wurgen tijdens rit bij 70 km/u

Een taxichauffeur is vanmorgen ernstig mishandeld door een klant die hij van Tilburg naar Breda moest brengen. De klant, een 26-jarige Bredanaar, wilde niet betalen en probeerde de taxichauffeur onderweg te wurgen.

Toen de taxichauffeur bij het opgegeven adres aankwam, wilde zijn klant niet betalen. Na contact met de politie besloot de chauffeur de klant weer terug te rijden naar Tilburg, maar op de Bredase Franklin Rooseveltlaan ging het mis.

Terwijl de taxi ongeveer 70 kilometer per uur reed, klemde de 26-jarige passagier zijn armen om de chauffeur en kneep hij zijn keel dicht. De chauffeur trapte hard op de rem en beet de passagier in zijn hand. Zo kon hij los komen en uitstappen.

Ook de passagier stapte uit, waarna er een worsteling ontstond. Een voorbijganger wist de verdachte te kalmeren. De politie kwam ter plaatse en hielden de 26-jarige Bredanaar aan. De man wordt van mishandeling verdacht en had ook een deurhendel van de taxi afgebroken. Op het bureau bleek de man ook een kleine hoeveelheid harddrugs bij zich te hebben.