Een rechtbanktekening van de regiezitting van verdachte Armin A.
Volledig scherm
Een rechtbanktekening van de regiezitting van verdachte Armin A. © ANP

Klanten stonden in de rij voor 16-jarig slachtoffer loverboy

live via twitterDe loverboy in de geruchtmakende Valkenburgse zedenzaak, Armin A. (21), staat donderdag terecht in de Maastrichtse rechtbank. Het OM eist drie jaar cel waarvan half jaar voorwaardelijk. Verslaggever Raymond Boere twittert vanuit de rechtszaal.

Quote

Alles wat ik deed was om de suggestie te wekken dat ik erbij was voor de beveili­ging. Ik was niet bij haar met slechte bedoelin­gen. Het is erg wat er is gebeurd, maar ik kan er nu niets meer aan doen

Amir A.

Klanten stonden letterlijk in de rij voor Kimberley. De één loste de ander af. A. bleek ook druk te sms-en met klanten. Vlak voordat politie binnen viel probeerde hij op het toilet een trio te regelen, zonder condoom.

Kimberly liet zich voortdurend schofferen en uitschelden. Maar was smoorverliefd, schetst het OM. Ze mocht hem op gegeven moment alleen zien als ze honderd euro betaalde. Ze verdiende maar 300 euro met haar baantje in de supermarkt. ,,Dan kon ik hem maar drie keer zien", verklaarde ze bij de politie.

A. stelde toen voor: wil je geen seks voor geld? Kimberley vroeg of hij dat kon regelen. Dat kon hij, zei ze bij de politie. Van alle klanten stapte niemand naar de politie. Schokkend, vindt het OM.

Volgens het Openbaar Ministerie maakte A. 'grove inbreuk op haar menswaardigheid'. Mensenhandel is ook bij A. bewezen, volgens het OM. A. heeft de advertenties geregeld. Dat gebeurde vanuit het huis van A., op computer van zijn zus.

Badslippers
Armin A. is zelf in de rechtbank aanwezig. Hij draagt zwarte sokken met badslippers. Het slachtoffer is er niet, wel haar advocaat.

De loverboy meent dat hij 'niet met slecht geweten' heeft gehandeld. Hij leerde het slachtoffer kennen tijdens het uitgaan in maart vorig jaar. Ze kregen een relatie en hadden seks, maar A. wist haar leeftijd niet.

Twee maanden nadat hij de relatie verbrak, zocht het slachtoffer hem op. Volgens A. kwam zij met een plan om over te gaan tot prostitutie. ,,Ik gaf om haar als een vriendin.''

A. betaalde de hotels waar het slachtoffer verbleef. ,,Ik ben bij haar gebleven om te zorgen dat er niets zou kunnen gebeuren.''

Het slachtoffer, Kimberley genoemd, was 'hopeloos verliefd' op A. Ze mocht geen contact met haar ouders zoeken. Dat zou haar volgens A. emotioneel maken. Ze ontving vier tot vijf mannen per dag in haar hotelkamer. A. vertelde de klanten, die hem betaalden, dat Kimberley 19 jaar was.

Strafblad
A., die reeds een strafblad heeft: ,,Alles wat ik deed was om de suggestie te wekken dat ik erbij was voor de beveiliging. Ik was niet bij haar met slechte bedoelingen.'' Hij vervolgt: ,,Het is erg wat er is gebeurd, maar ik kan er nu niets meer aan doen.''

De advocaat van Kimberley en haar ouders eisten achter gesloten deuren 12.500 euro smartengeld. Het meisje verblijft sinds de zaak aan het licht kwam in een opvanghuis.

13 condooms
De advocaat van Armin pleit op zijn beurt dat de zaak veel kleiner is. Er zouden maar 13 condooms gevonden zijn en negen andere dna-sporen van klanten. ,,Dat leidt tot hooguit 22 strafzaken en geen 80."

Volgens de advocaat is het meisje niet zo beschadigd als OM doet voorkomen. ,,Ze klinkt tijdens verhoren althans heel nuchter." Ook zou A. haar geld niet ingepikt hebben. Hij kreeg geld om eten te kopen of geld te verdubbelen in het casino.

Seks in hotels
A. zit al sinds 14 oktober vorig jaar vast toen de politie binnenviel in hotel Botterweck in Valkenburg. Hier vonden ze het toen 16-jarige meisje dat sinds twee weken was vermist door haar ouders. 'Kimberley', zoals ze op sekssites werd aangeprezen, had in dit en andere hotels seks met tientallen mannen.

Aanvankelijk werd A. verweten dat hij het meisje onder dreiging van geweld in de prostitutie had gebracht. Maar het OM gaat daar niet langer vanuit. Het meisje zou meermaals hebben verklaard dat ze het zelf wilde, en dat ze A. had gevraagd om haar te helpen. Hij wordt nu vervolgd voor seksuele uitbuiting van een minderjarige.

Ophef
De zaak veroorzaakte grote ophef toen bleek dat het weggelopen meisje mogelijk meer dan tachtig mannen moest bevredigen en dat justitie al haar klanten voor de rechter wilde slepen. Twee mannen pleegden daarop zelfmoord.

Uiteindelijk sleept het OM 29 mannen voor de rechter van wie ze zeker wist dat zij seks hadden met Kimberley. Als het aan het OM ligt gaan deze mannen minstens een half jaar de cel in. Het OM kondigde onlangs aan de minimum strafeisen voor seks met minderjarigen te verhogen, van twaalf naar vijftien maanden cel.

Uitspraak volgt over twee weken.