Volledig scherm
PREMIUM
Docent Susanne Schot ziet nu twaalf eersteklassers in de vmbo basis/kader klas, maar volgend jaar krijgt ze deze leerlingen, plús zeven anderen, in de tweede klas. © Koen Verheijden

Klassen op speciale scholen puilen uit; leraar kiest liever ‘gewone’ klas

Er staat taart voor de twaalf leerlingen van klas 1 basis/kader op het Vester College in Ede. Ze maakten hun citotoets zó goed dat de scholieren volgens hun docent iets lekkers hadden verdiend. Nu kunnen deze brugklassers nog rustig een extra stukje nemen; er staan drie taarten. Maar volgend schooljaar wordt het delen. 

Ze krijgen er zeven nieuwe klasgenoten bij, waardoor ze in een groep met liefst negentien scholieren komen. Dat is excessief voor het voortgezet speciaal onderwijs (vso). Eigenlijk is een klas van twaalf, màximaal vijftien, leerlingen wenselijk.

  1. Student die ROC op stelten zette met nepwapen ‘was bezig met schoolopdracht’
    PREMIUM
    video

    Student die ROC op stelten zette met nepwapen ‘was bezig met schoolop­dracht’

    Het bleek een gigantisch misverstand. Terwijl de politie gisteren in de veronderstelling verkeerde dat op het ROC in Nijmegen een schietpartij dreigde, bleek in werkelijkheid dat leerlingen scenes uit het populaire computerspel Grand Theft Auto naspeelden. Volgens de studenten ging het om een schoolopdracht. Iets wat de school met klem tegenspreekt. De politie meldt op haar beurt dat de 25-jarige jongeman die werd aangehouden erg veel geluk heeft gehad.