Özcan Akyol
Volledig scherm
PREMIUM
Özcan Akyol © Rob Voss

Kleine volksverhuizingen zouden de polarisatie wellicht een halt kunnen toeroepen

COLUMNÖzcan Akyol schrijft drie keer per week over wat hem bezighoudt.

21 reacties

 • Albert Stoter

  2 maanden geleden
  Beste Cees den Blink, Ik ben zelf een Drent en heb m'n halve leven daar gewoond en de andere helft in Noord Holland Voor m'n werk zit ik dagelijks in Amsterdam. En ze zijn idd wat mondiger, maar het grote gros van de Amsterdammers en andere steden, zijn gewoon fatsoenlijke hardwerkende mensen . En als je het over nuchterheid hebt. Nuchterder mensen als Rotterdammers zul je niet snel vinden, zelfs niet op het platteland. Maar ja, onbekend maakt onbemind nietwaar
 • H van Leening

  2 maanden geleden
  Ik woon mijn hele leven al in de zelfde gemeente. Toen ik geboren werd waren dit gemeenten met grote stukken groen en tuinderijen tussen elkaar. In mijn jeugd zijn er een aantal nieuwe wijken bijgebouwd en kwamen er meer voorzieningen. Nu, anno 2022, zit alles aan elkaar vastgebouwd, de tuinderijen zijn er al lang niet meer, ieder stukje groen is volgebouwd en loop de gemeentegrens naadloos over in de volgende gemeente. En de voorzieningen zijn wegbezuinigd. Ik snap dat mensen weg willen.
 • De Koker

  2 maanden geleden
  Voorheen woonde ik aardig rustig in de randstad maar met een nieuwe woonwijk ernaast is die rust voorgoed verdwenen. Mensen houden ook geen rekening met elkaar. Hard praten, gillen, schreeuwen, luid muziek, vuurkorf en overal verlichting. Als je er iets van zegt krijg je te horen verhuis maar naar een hutje op de hei. Normen en waarden bestaan niet meer tegenwoordig. Wat zou de wereld mooi zijn als er meer rekening met elkaar werd gehouden.
 • Paul van Dijk

  2 maanden geleden
  Ik heb ergens de indruk dat de volksverhuizingen juist aan de basis liggen van de polarisatie. Maar ach, wie ben ik ..
 • van Velthuizen

  2 maanden geleden
  @Erwin Wilson: Ik geef het nog een paar decennia en Nederland is naar de klote geholpen. Voor mij maakt dat niet meer uit, ik zing mijn tijd wel uit. Maar ik heb medelijden met de kleine kinderen en pasgeboren babies in Nederland, die gaan een hele zware tijd tegemoet.