Volledig scherm
De Albert Plesmanschool in Rotterdam. © Google Streetview

Kleuter (4) van school gestuurd na 'ontucht'

UpdateEen 4-jarige kleuter van de Rotterdamse Albert Plesmanschool wordt ervan beschuldigd twee klasgenootjes te hebben betast en toegetakeld. Hij is onder druk van een groep ouders van school gestuurd. Dat schrijft het AD.

Begin dit jaar werd op het schoolplein een meisje uit groep 1 ernstig toegetakeld. Ze moest naar het ziekenhuis en is nog altijd niet hersteld van haar verwondingen. Volgens haar moeder ging het 'veel verder dan doktertje spelen'.

Vorige week werd opnieuw een meisje uit groep 1 betast door een klasgenootje. Diverse ouders hebben aangegeven dat het om hetzelfde jongetje gaat, zo schrijft het AD.

Geen bewijs
Volgens ouders werden de seksuele handelingen verricht door hetzelfde jongetje. De schooldirectie heeft geen bewijs dat het jochie schuldig is, toch heeft ze de 4-jarige kleuter vorige week geschorst en inmiddels overgeplaatst naar een andere basisschool. Volgens woordvoerder Werner Willemsen van de Albert Plesmanschool is dit na lang overleg met zijn ouders gebeurd.

'Zij geloven heilig in de onschuld van hun zoontje. Maar we hebben gezamenlijk geconcludeerd dat de aanhoudende onrust op school ook niet goed is voor de ontwikkeling van hun kind', aldus Willemsen.