Donorkind Sherida stapt naar de rechter om de identiteit te achterhalen van de spermadonor door wie ze verwekt is in Medisch Centrum Kinderwens.
Volledig scherm
Donorkind Sherida stapt naar de rechter om de identiteit te achterhalen van de spermadonor door wie ze verwekt is in Medisch Centrum Kinderwens. © Privé

Kliniek moet identiteit spermadonor bekendmaken, rechter stelt donorkinderen in het gelijk

Een spermadonor die ondanks een eerdere belofte contact weigert met zijn donorkinderen, moet zich alsnog bekendmaken. De kliniek waar hij doneerde, moet zijn gegevens verstrekken. Dat heeft de rechtbank in Den Haag bepaald in een zaak van vijf donorkinderen en vier ouders tegen Medisch Centrum Kinderwens en de Stichting Donorgegevens Kunstmatige Bevruchting (SDKB).

  1. Vermiste Ashley (17) liep twee maanden geleden weg en zit nu mogelijk in onveilige situatie: 'Gekmakend’
    PREMIUM

    Vermiste Ashley (17) liep twee maanden geleden weg en zit nu mogelijk in onveilige situatie: 'Gekmakend’

    De 17-jarige Ashley Krieger is al meer dan twee maanden vermist. Volgens de politie bevindt het meisje uit Den Haag zich mogelijk in een onveilige situatie. Vrijdag 3 juni liep ze weg vanuit Leeuwarden, sindsdien ontbreekt ieder spoor. Haar moeder hoopt op een volgende stap in de zoektocht. ,,Elke dag is stressvol, eigenlijk gekmakend. Om niet te weten waar je dochter is, of ze in goede handen is.”