Volledig scherm
© ROBIN UTRECHT

KLM schrapt honderd vluchten om storm, code geel in bijna heel het land

Omdat vrijdag stormachtig weer wordt verwacht, annuleert KLM uit voorzorg honderd retourvluchten. Het KNMI heeft voor alle provincies uitgezonderd Limburg code geel afgegeven.

,,Er wordt een dusdanig heftige wind verwacht dat Schiphol minder baancapaciteit heeft voor het starten en landen. Daarom hebben we besloten vluchten er tussenuit te halen, zodat reizigers niet stranden op Schiphol'', zegt een woordvoerster van de luchtvaartmaatschappij.

Het gaat om vluchten van en naar Europese bestemmingen. Passagiers worden omgeboekt naar latere vluchten.

Het KNMI heeft voor vrijdag code geel afgegeven vanwege zware windstoten, met uitzondering van Limburg. Er worden zware windstoten tot 85 kilometer per uur verwacht. In het Waddengebied wordt voor vrijdagochtend zelfs rekening gehouden met zware windstoten tot ongeveer 95 km/uur, die mogelijk tot de avond aanhouden.

De storm van vrijdag is mogelijk niet de laatste van het weekend. Woensdag meldde Weerplaza al dat ook in de nacht van zondag op maandag rekening gehouden met storm. Dan komen de restanten van de orkaan Florence onze kant op. 

 1. De niet te stuiten opmars van Farmers Defence Force: ‘Ze moeten naar ons luisteren’
  PREMIUM

  De niet te stuiten opmars van Farmers Defence Force: ‘Ze moeten naar ons luisteren’

  Voor veel boeren is de geest uit de fles. Geholpen door de acties in de provincies trekken woensdag duizenden agrariërs en medestanders richting RIVM en het Binnenhof in Den Haag om weer aandacht te vragen voor het stikstofbeleid dat in hun ogen niet deugt. Aan de wieg van het protest staat Farmers Defence Force, een jonge beweging die onstuimig groeit en weigert water bij de wijn te doen. Maar er klinkt ook (interne) kritiek op de werkwijze van het nieuwe ‘boerenleger’. ,,We moeten onze hand niet overspelen.’’
 2. Bekende boerenactivist (30) zat in trekker die levensgevaarlijke situatie veroorzaakte, politie rekent op arrestaties
  video

  Bekende boerenacti­vist (30) zat in trekker die levensge­vaar­lij­ke situatie veroorzaak­te, politie rekent op arresta­ties

  Bij het uit de hand gelopen boerenprotest in Groningen is Arjen Schuiling, een van de bekendste boerenactivisten van Nederland, betrokken geraakt bij een levensgevaarlijk incident. Schuiling zat als bijrijder in een tractor die diverse hekken omver ramde en bijna een fietser omver reed. De organisator van het Malieveldprotest betuigt spijt. ,,Ik had uit moeten stappen of eerder in moeten grijpen”, zegt hij tegen deze nieuwssite. De politie onderzoekt het incident en verwacht op korte termijn aanhoudingen te verrichten.