Volledig scherm
Personeel van KLM legt korte tijd het werk neer voor een beter loon, meer medewerkers in vaste dienst en een beter rooster. © ANP

KLM schrapt morgen opnieuw vluchten door stakingen

KLM schrapt morgen zes Europese vluchten vanwege werkonderbrekingen door grondpersoneel en de cateringservice (KCS) van de luchtvaartmaatschappij. Zij leggen tussen 08.00 en 10.00 uur het werk neer in een cao-conflict met de KLM. De betrokken passagiers worden rechtstreeks benaderd en hun vlucht omgeboekt. Verder verwacht de vliegmaatschappij dat er vertragingen zullen optreden.

Volgens de KLM zal het meenemen van ruimbagage niet mogelijk zijn op Europese vluchten die aankomen of vertrekken van Schiphol tussen 07.30 en 10.00 uur. Tevens roept KLM passagiers op om de handbagage tot een minimum te beperken om te voorkomen dat deze vanwege ruimtegebrek niet kan worden meegenomen.

KLM betreurt de gang van zaken en hoopt hiermee haar passagiers tegemoet te komen en de impact van de staking tot een minimum te beperken door zoveel mogelijk passagiers te blijven vervoeren. Passagiers die niet zonder ruimbagage willen reizen kunnen hun vlucht kosteloos omboeken.

Daarnaast zal er door de aangekondigde werkonderbreking bij cateraar KCS op vluchten die vertrekken van Schiphol tussen 07.30 en 10.00 uur minimale catering aanwezig zijn, aldus KLM. De maatschappij adviseert reizigers goed de informatie te volgen op de website en app.

Personeel van KLM eist namens vakbond FNV een beter loon, meer medewerkers in vaste dienst en een beter rooster.

  1. Droomvakantie met vriendje eindigt in nachtmerrie: Nederlandse (24) ontsnapt aan dood bij overval
    PREMIUM

    Droomvakan­tie met vriendje eindigt in nachtmer­rie: Nederland­se (24) ontsnapt aan dood bij overval

    De Antwerpse kleermaker Tommaso Bordoni (29) en zijn Nederlandse vriendin Linsey de Waele (25) zijn aan de dood ontsnapt bij een overval in Zuid-Afrika. Het koppel was met vakantie in het land, toen Tommaso op de avond van Valentijn plots oog in oog stond met twee gewapende kerels in de slaapkamer van hun verblijf. ,,Ik was zeker dat ze me zouden vermoorden”, vertelt de Belg - die sindsdien gekweld wordt door paniekaanvallen - tegen deze nieuwssite.