Reizigers staan buiten in de rij voor een vertrekhal op Schiphol.
Volledig scherm
Reizigers staan buiten in de rij voor een vertrekhal op Schiphol. © ANP

KLM schrapt vluchten na oproep drukte te voorkomen op Schiphol

Luchthaven Schiphol heeft aan alle luchtvaartmaatschappijen gevraagd komend weekend maatregelen te nemen om drukte zoals vorig weekend tegen te gaan. Dat zegt luchtvaartmaatschappij KLM in een bericht aan zijn personeel. De vliegmaatschappij laat weten te verwachten vrijdag vluchten te moeten schrappen. Hoeveel vluchten het zijn, is nog niet bekend.

17 reacties

 • Paul Slinger

  1 jaar geleden
  top er moet minder gevlogen worden dat wil de politiek toch?
 • Kroon

  1 jaar geleden
  En maar vliegen, we leren het nooit, onderwijs slaapt ook dus.
 • Barend Stofkoper

  1 jaar geleden
  De unieke kans voor lange tijd capaciteits- en overlastproblemen te voorkomen hebben we laten liggen toen een nieuwe luchthaven in de Noordzee werd afgestemd. Maar was dit wellicht een ultra-vooruitziende blik van de regering toen, rekening houdend met het streven naar minder vliegen?
 • J Smid

  1 jaar geleden
  Ik ben benieuwd of de capaciteitsproblemen ook spelen bij de moeder van KLM, te weten Air France op Charles De Gaulle. Zo nee, dan is de kans groot dat Air France steeds meer vluchten van KLM naar Parijs trekt. Tja, dat krijg je er van als je een logistieke ketting maakt met een zwakke schakel want ondercapaciteit door slechte beloning. Maar ik ben er niet rouwig om, Wel kan Lelystad airport nu definitief gesloten worden want daar zal geen commercieel toestel meer landen.
 • ervan weg

  1 jaar geleden
  Ervan Wanneer gaat LELYSTAD open ?? Is goed voor alle Charters die daar heen kunnen oa Transavia Corendon etc Scheelt weer op Schiphol !!