Groep 5a van juf Caroline van de Paulusschool geeft Arie van Waaij een applaus in de aula van de Zoetermeerse school. Steeds als vader Arie verschijnt, betekent dat dat er één of meer klusjes worden geklaard.
Volledig scherm
Groep 5a van juf Caroline van de Paulusschool geeft Arie van Waaij een applaus in de aula van de Zoetermeerse school. Steeds als vader Arie verschijnt, betekent dat dat er één of meer klusjes worden geklaard. © AD/Ron Jenner

Klussen voor de sociale contacten

Het AD gaat de komende weken op zoek naar De Helden van het Onderwijs. Mannen en vrouwen die een stap extra zetten, buiten de gebaande paden treden, en daarmee het verschil maken. De Zoetermeerse Paulusschool nomineerde klusvader Arie van Waaij (50).

 1. Met lege handen na een scheiding: ‘Ik had niet eens een eigen bankrekening’
  20

  Met lege handen na een scheiding: ‘Ik had niet eens een eigen bankreke­ning’

  In Nederland eindigt nog steeds een op de drie huwelijken in een echtscheiding. Hoewel vrouwen die met mannen trouwen steeds vaker blijven werken, staan vooral zij er na een scheiding het slechtst voor. Een parttime baan blijkt niet voldoende om hetzelfde leven te kunnen blijven leiden. Het is meestal de vrouw die na de scheiding driehoog-achter in een flatje eindigt. „Stellen praten niet over geld en vrouwen eisen hun positie niet op.”
 1. Hamilton wint na spannende strijd: 'Heb ervoor moeten knokken'
  Play

  Hamilton wint na spannende strijd: 'Heb ervoor moeten knokken'

 2. Van Basten over Klassieker: 'Als dit het niveau is, hebben we een groot probleem'
  Play

  Van Basten over Klassieker: 'Als dit het niveau is, hebben we een groot probleem'