Volledig scherm
PREMIUM
© Mark Reijntjens

‘Knettergekke’ Michael P. zocht altijd naar de extremen

voorpublicatieJeugdvrienden noemden Michael P. ‘knettergek’. Een geuzennaam, vond hij. Van onze verslaggever Yelle Tieleman verschijnt dinsdag het boek Hoe kon dit gebeuren? over de jeugdjaren van de moordenaar van Anne Faber. Een voorpublicatie.

Michaels vriendengroep bestaat uit ongeveer tien jongens. Ze hangen veel rond in de buurt van de skatebaan in Zeewolde, tegenover basisschool ’t Wold, de oude school van Michael. Daar hebben de jongens elkaar leren kennen. Zittend op brommers of scooters gaan de joints van hand tot hand. Voorbijgangers krijgen nare verwensingen naar het hoofd geslingerd. Michael, hij is een dan een jaar of 16, doet vaak mee en scheldt met ernstige ziektes, iets waar hij daarna hard om moet lachen. Blowen slaat hij echter over. Hij moet er niks van hebben. Michael maakt liever op een andere manier indruk.

  1. Vakantieganger Ad (79) mag ‘coronahotel’ Tenerife tot 10 maart niet verlaten: ‘Veel afspraken afgezegd’

    Vakantie­gan­ger Ad (79) mag ‘coronaho­tel’ Tenerife tot 10 maart niet verlaten: ‘Veel afspraken afgezegd’

    De Nederlandse toeristen die in het hotel op Tenerife verblijven dat vanwege de uitbraak van het coronavirus in quarantaine is geplaatst, moeten daar verplicht tot 10 maart blijven. Dat laat een van hen, de 79-jarige Ad Elissen uit Breda, aan deze site weten. De 23 Nederlanders mogen na een medisch onderzoek wel hun kamer uit, maar mogen het terrein onder geen beding verlaten. ,,Het is gelukkig hier wel uit te houden, maar we waren natuurlijk liever al thuis geweest.”