In Steenwijk was het te glad om te lopen. Deze man moest kruipend de vuilnis buiten brengen.
Volledig scherm
In Steenwijk was het te glad om te lopen. Deze man moest kruipend de vuilnis buiten brengen. © Screenshot

KNMI beëindigt code rood provincie Groningen

UpdateDagen achtereen was het glijden, glibberen, koud en nat in het noorden van het land. Het KNMI heeft donderdagavond tegen 23.00 uur code rood in Groningen beëindigd. Voor de provincie geldt nog wel code geel, omdat het lokaal nog glad kan zijn, meldde een woordvoerster van het KNMI. Het AD volgde vandaag de ontwikkelingen rond de gladheid op de voet. Lees ons liveblog onder dit artikel terug.

 1. 
Moet je een psychisch probleem melden op werk? ‘Nog altijd risico dat je je baan verliest’
  PREMIUM
  interview

  Moet je een psychisch probleem melden op werk? ‘Nog altijd risico dat je je baan verliest’

  Burn-out, depressie, angst of een ander mentaal probleem: 43 procent van de Nederlanders heeft er ooit in zijn of haar leven mee te maken. Maar werkgevers zien het aannemen van mensen die mentale klachten hebben of hebben gehad als een risico. Ten onrechte, stelt hoogleraar Evelien Brouwer. Zij bestudeert hoe werkenden met mentale klachten wél een eerlijke kans op de arbeidsmarkt kunnen krijgen.
 2. Onderzoek naar honderden jongeren die corona hadden na examenreisjes: mogelijk Indiase variant
  PREMIUM
  VIDEO
  9

  Onderzoek naar honderden jongeren die corona hadden na examenreis­jes: mogelijk Indiase variant

  De deltavariant van het coronavirus - die ook wel Indiase variant wordt genoemd omdat die daar het eerst is gevonden - verspreidt zich ook in Nederland. GGD’en en het RIVM onderzoeken ruim tweehonderd jongeren tussen 15 en 19 jaar die positief testten op corona na een bezoek aan Spanje en Portugal. ,,Het grote risico is dat deze van examenfeestjes teruggekeerde jongeren de deltavariant verder gaan verspreiden in Nederland’’, aldus het RIVM.