Eerder vandaag zorgde een flinke stortbui voor problemen in de straten van Yerseke in Zeeland. De riolering had moeite om de hevige regenval te verwerken. De straten stonden een uur lang blank en het water kwam omhoog in wc's en wasbakken.
Volledig scherm
Eerder vandaag zorgde een flinke stortbui voor problemen in de straten van Yerseke in Zeeland. De riolering had moeite om de hevige regenval te verwerken. De straten stonden een uur lang blank en het water kwam omhoog in wc's en wasbakken. © Joeri Wisse

KNMI waarschuwt voor lokale wateroverlast

Forse regenbuien kunnen vanavond lokaal voor wateroverlast zorgen. Het KNMI voorziet vooral hinder in Noord-Holland, Flevoland, Drenthe, Overijssel en Gelderland. Voor die provincies geldt code geel. Maar ook elders kan de regen voor overlast zorgen, aldus het KNMI.

  1. Vooral Limburg getroffen door noodweer: woning in Beek staat op instorten, straten onder water
    Code Oranje

    Vooral Limburg getroffen door noodweer: woning in Beek staat op instorten, straten onder water

    In Limburg hebben zware onweersbuien vanmiddag tot grote schade en veel overlast geleid. Het noodweer was vooral hevig in de voormalige westelijke mijnstreek rond Geleen, waar de hulpdiensten overstelpt werden met honderden meldingen. Zo waaiden er pannen van daken, kwamen bomen en stenen op de weg terecht en deden zich enkele kleinere verkeersongevallen voor door de hevige wind en stortbuien. In Beek waaiden enkele daken van woningen. Eén van de huizen staat op instorten. Lees hieronder ons liveblog terug.