Volledig scherm
Conny (rechts) bij Meester Frank Visser © sbs6

Knokpartij in 'Rijdende Rechter-straat' van Conny en Tilly

Bewoners van de straat Griend 20 in Lelystad zijn vandaag met elkaar op de vuist gegaan. In de straat wonen buurvrouwen Conny en Tilly, die met hun hoogoplopende conflicten de ene na de andere uitzending van televisierechters John Reid en Frank Visser vullen.

Niet alleen de twee vrouwen staan elkaar naar het leven, uit deze reportage blijkt de straat in twee kampen verdeeld. Zo steunt buurvrouw Annie Conny in haar strijd tegen de vermeende pesterijen van Tilly, terwijl Annies buren Fred en Lies juist pal achter Tilly staan. Om het nog ingewikkelder te maken is er inmiddels ook flinke heibel tussen Annie en haar buren Fred en Lies over een schutting. Die zaak wordt binnen enkele weken bij SBS behandeld door mr. Frank Visser.

Dat het eerder vandaag uit de hand liep in Griend 20 wordt bevestigd door de politie, die naar de veelbesproken straat snelde na meldingen van een vechtpartij. Annies zoon Gerrit zegt dat hij Tilly ‘een douw heeft gegeven’ en dat zijn moeder daarna op de grond viel. Tilly verklaart juist dat ze Annie ‘tegen de straat heeft geslagen’. ,,Ze kwam met twee anderen op me af, toen heb ik mezelf verdedigd.''

Een politiewoordvoerder wil alleen kwijt dat agenten ter plaatse zijn geweest, maar dat de boel toen al gekalmeerd was. Niemand heeft aangifte gedaan, geen bewoner is aangehouden.

Volgens de bewoners kwam een afvaardiging van woningbouwvereniging Centrada vanmiddag naar de straat voor spoedoverleg. Centrada wil niets kwijt over de zaak, vanwege de privacy van de bewoners.

Volledig scherm
Fred, Tilly en Lies, drie bewoners van de veelbesproken straat Griend 20 in Lelystad. © Dingena Mol