John de Blaey las alles wat hij kon vinden over Miep Oranje en sprak met tijdgenoten. Inzetje: Miep Oranje op 19-jarige leeftijd. Twee jaar later verdwijnt ze spoorloos.
Volledig scherm
John de Blaey las alles wat hij kon vinden over Miep Oranje en sprak met tijdgenoten. Inzetje: Miep Oranje op 19-jarige leeftijd. Twee jaar later verdwijnt ze spoorloos. © AD/Josine Voogt.

'Koerierster des doods' al zeventig jaar spoorloos

De verdwijning van verraadster Miep Oranje uit Soest is één van de grootste mysteries van de Tweede Wereldoorlog. De 83-jarige oud-politieman John de Blaey uit Den Haag zoekt al bijna twintig jaar naar zijn nicht. Hij heeft nog een sprankje hoop dat het raadsel rond 'de koerierster des dood' wordt opgelost.

  1. Nationaal watertekort: ‘Je hoeft niet je hele tuin te sproeien om je tuin te redden’
    PREMIUM

    Nationaal waterte­kort: ‘Je hoeft niet je hele tuin te sproeien om je tuin te redden’

    Door de aanhoudende droogte heeft Nederland officieel een watertekort. We moeten dus zuiniger omgaan met ons drinkwater. Maar we willen niet dat onze tuinplanten bij bosjes neervallen omdat het zo droog is. Toch hoef je niet elke avond met de tuinslang, gieter of sproeier in de weer, zeggen deskundigen. ,,Dan ben je vooral bezig je tuin in leven te houden. Maar dat hoort Moeder Natuur zelf te doen.’’