Volledig scherm
PREMIUM
© EPA

Koffers staan klaar, maar vlucht naar zon ging niet: vliegmaatschappij Germania failliet

De Twentse Bettine Nijhof was er helemaal klaar voor: al weken keek ze uit naar haar reisje naar de zon, de koffers stonden zelfs al klaar in de kamer. Maar haar vlucht vanuit Münster, net even over de Duitse grens, ging pardoes niet door. Luchtvaartmaatschappij Germania heeft dinsdag uitstel van betaling aangevraagd en alle vluchten geannuleerd.

Al weken hadden ze zich erop verheugd, Bettine Nijhof, haar man en zes vrienden uit Enschede en Hengelo. Met hun achten zouden ze dinsdag op vakantie gaan naar Lanzarote, met een vlucht vanaf Flughafen Münster-Osnabrück (FMO). Tot ze ’s ochtends in alle vroegte gebeld werden door Peter Vroom, van reisbureau West Bound Travel. Die had een vervelende mededeling; luchtvaartmaatschappij Germania heeft uitstel van betaling aangevraagd en alle vluchten geannuleerd. Dus ook die van hen. 

  1. Schoonmoeder Syriëganger Jermaine W.: ‘Breng Syriëgangers hier voor de rechter’
    video

    Schoonmoe­der Syriëgan­ger Jermaine W.: ‘Breng Syriëgan­gers hier voor de rechter’

    ,,Breng Syriëgangers hier voor de rechter, anders worden ze daar vrijgelaten en zijn ze over tien jaar veel gevaarlijker", dat zegt de moeder van Meryam, een Syriëganger die met haar man en drie kinderen in 2014 naar het strijdgebied in Syrië en Irak vertrok. De man, de bekende jihadist Jermaine W., is inmiddels overleden. Maar Meryam en haar drie kinderen (die nu ongeveer 11, 9 en 7 jaar oud zijn) bevinden zich nog in het allerlaatste stukje IS-gebied dat over is rond het stadje Baghuz In Syrië.