Volledig scherm
© ANP

Kogelwerende vesten voor ambulancepersoneel

Ambulancepersoneel in Zuid-Limburg krijgt nog dit jaar kogel- en steekwerende vesten. Andere regio's moeten snel volgen, vindt Ambulancezorg Nederland. 

Alle Zuid-Limburgse ambulancemedewerkers krijgen een op maat gemaakt exemplaar, meldt 1Limburg. Het gaat in totaal om 150 kogel- en steekwerende vesten. Tot 16 november kunnen de medewerkers de vesten passen en daarna gaat een bedrijf in Deventer aan de slag met de productie van de vesten. De ambulancedienst in Zuid-Limburg is de eerste ambulancedienst in Nederland die deze vesten gaat dragen. 

De hulpverleners moeten daarmee beter worden beschermd in onveilige situaties. Hulpverleners krijgen steeds vaker te maken met geweld. De vesten moeten hen ook beter beschermen bij eventuele terreursituaties.

Op termijn worden ook de andere ambulanceregio's uitgerust met de vesten, zegt Nadiene Toby van Ambulancezorg Nederland. ,,De vesten worden ingezet bij situaties van extreem geweld. Denk aan terroristische aanslagen als de aanslagen in Brussel en Parijs,” zegt Toby. Ambulancezorg Nederland gaf enkele maanden geleden het advies aan alle ambulanceregio's om de vesten aan te schaffen. 

Het ambulancepersoneel is niet verplicht om de kogel- en steekwerende vesten altijd te dragen.

  1. Vakantieganger Ad (79) mag ‘coronahotel’ Tenerife tot 10 maart niet verlaten: ‘Veel afspraken afgezegd’

    Vakantie­gan­ger Ad (79) mag ‘coronaho­tel’ Tenerife tot 10 maart niet verlaten: ‘Veel afspraken afgezegd’

    De Nederlandse toeristen die in het hotel op Tenerife verblijven dat vanwege de uitbraak van het coronavirus in quarantaine is geplaatst, moeten daar verplicht tot 10 maart blijven. Dat laat een van hen, de 79-jarige Ad Elissen uit Breda, aan deze site weten. De 23 Nederlanders mogen na een medisch onderzoek wel hun kamer uit, maar mogen het terrein onder geen beding verlaten. ,,Het is gelukkig hier wel uit te houden, maar we waren natuurlijk liever al thuis geweest.”