Een vrouw laat een mammografie van haar borsten maken in de onderzoeksunit van de Stichting Bevolkingsonderzoek Borstkanker in Rotterdam.
Volledig scherm
Een vrouw laat een mammografie van haar borsten maken in de onderzoeksunit van de Stichting Bevolkingsonderzoek Borstkanker in Rotterdam. © Koen Suyk

Komende jaren ruim 500 extra borstkankerdoden door impact corona

Het tijdelijk stilzetten van het bevolkingsonderzoek naar borstkanker vanwege de coronacrisis en de oplopende wachttijden, kost meer dan vijfhonderd vrouwen de komende jaren het leven. Dat stelt het Alexander Monro Ziekenhuis in Bilthoven na berekeningen.

  1. Crisis bij Gaykrant na beschuldigingen zedenmisdrijf: BN’ers verlaten app, crisisteam opgezet
    PREMIUM

    Crisis bij Gaykrant na beschuldi­gin­gen zedenmis­drijf: BN’ers verlaten app, crisisteam opgezet

    De crisis is compleet bij De Gaykrant, het grootste en meest invloedrijke nieuwsplatform voor homoseksuelen in Nederland. Door de rel rondom hoofdredacteur Hans P. (44) trekken meerdere medewerkers zich (tijdelijk) terug, onder wie BN’ers die liever niet met naam genoemd willen worden. Adjunct-hoofdredacteur Paul Hofman betreurt de situatie en zet een crisisteam op om De Gaykrant door de moeilijke situatie te loodsen. ,,We maken hoe dan ook een doorstart en kijken wie daar binnen het beste past.”