Volledig scherm
Koning Willem-Alexander ontvangt de nieuwe gouverneur van Curacao, Lucille George-Wout (M) en haar echtgenoot Herman George (L) op paleis Noordeinde © anp

Koning beëdigt eerste vrouwelijke gouverneur van Curaçao

Lucille George-Wout is maandagmiddag op paleis Noordeinde door koning Willem-Alexander beëdigd als gouverneur van Curaçao. Het Eilandgebied heeft daarmee vlak voor het koninklijk kennismakingsbezoek op 18 en 19 november weer een volwaardig gouverneur. Lucille George-Wout is de eerste vrouw die die positie bekleedt.

Volledig scherm
© ANP

Bij terugkeer op het eiland zal George-Wout een toespraak houden tijdens een plechtige parlementaire vergadering, zo liet de regering van Curaçao weten nadat afgelopen vrijdag de benoeming van de nieuwe gouverneur door de Rijksministerraad was goedgekeurd. Het reglement voor de gouverneur schrijft voor dat er een eedsaflegging moet zijn voor de koning en aanvaarding van het ambt tijdens een bijeenkomst van de Staten.

Lucille George-Wout (63) is de opvolger van Frits dos Santos Goedgedrag, die ook de laatste gouverneur was van de in 2010 opgeheven Nederlandse Antillen. George-Wout heeft verschillende publieke functies vervuld, zoals lid van de Staten, gedeputeerde, minister en voorzitter van de Staten.