Koning en koningin ontbijten op school Veghel

videoOp basisschool De Vijfmaster in Veghel (Noord-Brabant) gaven koning Willem-Alexander en koningin Máxima vanochtend het startsein voor de Koningsspelen. De vijfde editie is volgens de organisatie extra feestelijk omdat de koning dit jaar vijftig wordt.

Het thema is dit keer dan ook 'Feest!'. Koningin Máxima vertelde dat ze met de prinsesjes al een cadeau voor de jarige heeft gekocht, maar daarover wilde ze nog niets verklappen.

Buiten op het schoolplein genoten de leerlingen, samen met de koning en koningin, van een gezond Koningsontbijt. Ook het officiële lied van de Koningsspelen,
Okido van Kinderen voor Kinderen, werd uitgevoerd.

Ook op andere basisscholen wordt gezamenlijk ontbeten, gezongen en gedanst. Direct na het ontbijt begint de Koningssportdag. Ruim 6.000 scholen, in totaal 1,2 miljoen jongens en meisjes, doen er dit jaar aan mee. Daarna begint voor hen de meivakantie.

De eerste Koningsspelen waren in 2013, toen Willem-Alexander werd ingehuldigd. Het evenement heeft altijd plaats op de laatste vrijdag voorafgaand aan Koningsdag op 27 april.

Volledig scherm
Koning Willem-Alexander en koningin Máxima bij basisschool De Vijfmaster tijdens de jaarlijkse Koningsspelen. © ANP
Volledig scherm
Koning Willem-Alexander bij basisschool De Vijfmaster tijdens de jaarlijkse Koningsspelen. © ANP

poll

Welk team kies jij?

Welk team kies jij?

  • Friet (41%)
  • Patat (59%)
46240 stemmen