Foto ter illustratie. Koning Willem Alexander is 'geschokt en aangedaan' door het incident in Nieuw-Beijerland.
Volledig scherm
Foto ter illustratie. Koning Willem Alexander is 'geschokt en aangedaan' door het incident in Nieuw-Beijerland. © ANP / ANP

Koning: ‘Geschokt en aangedaan door ongeluk Nieuw-Beijerland, getroffen families zijn in onze gedachten’

Vanuit de regio maar ook vanuit de politiek wordt met medeleven gereageerd op het incident in Nieuw-Beijerland waarbij meerdere mensen om het leven zijn gekomen. Zo spreken zowel koning Willem Alexander als premier Mark Rutte steun uit aan de nabestaanden.

 1. Slachtoffer bemoeide zich met onderzoek naar wangedrag politietopman: ‘Een vooropgezet plan’
  vakbond ACP

  Slachtof­fer bemoeide zich met onderzoek naar wangedrag politietop­man: ‘Een vooropge­zet plan’

  Eén van de vrouwen die voormalig ACP-voorzitter Gerrit van de Kamp heeft beschuldigd van seksueel grensoverschrijdend gedrag, heeft zich actief met het verloop van het onderzoek bemoeid. Het gaat om de huidige vrouwelijke directeur van de politiebond, staat in een rapport van een externe commissie, in handen van deze site. Hoogleraar bestuurskunde Michiel de Vries stelt dat de onafhankelijkheid van het onderzoek op het spel staat.
 2. 7 doden en 7 gewonden bij buurtfeestdrama, chauffeur blijft vast tot uitslag bloedtest
  Play
  met video

  7 doden en 7 gewonden bij buurtfeest­dra­ma, chauffeur blijft vast tot uitslag bloedtest

  Bij het ongeval met een vrachtwagen in de kleine buurtschap Zuidzijde in de Hoeksche Waard zijn zeven doden en zeven gewonden gevallen. Onder de gewonden zijn twee kinderen van 5 en 9 jaar oud. Waarnemend burgemeester Aptroot zei vanavond in een persconferentie dat het dorp in diepe rouw is. De vrachtwagen van het Spaanse bedrijf El Mosca reed zaterdagavond in op een drukke buurtbarbecue. Drie dodelijke slachtoffers komen uit één familie.