Koning Willem-Alexander en koningin Maxima.
Volledig scherm
Koning Willem-Alexander en koningin Maxima. © ANP

Koning laat onderzoek doen naar rol Koninklijk Huis in koloniale geschiedenis

De koning laat onafhankelijk onderzoek doen naar de rol van het Koninklijk Huis in de koloniale geschiedenis. Het onderzoek neemt drie jaar in beslag en gaat over de periode van de late 16de eeuw tot het postkoloniale heden, meldt de Rijksvoorlichtingsdienst.

139 reacties

 • Johan Hagers

  2 maanden geleden
  Laat ons raden. Hij 'geeft opdracht' en wij betalen de rekening. Ook eventuele latere schade is voor de burgers en zeker niet voor de oranjes. Die hanteren hebben is houden.
 • W Neervoort

  2 maanden geleden
  Lekker belangrijk wat er 200 of 330 jaar geleden gebeurt is. Daar komen allemaal weer geldwolven op af. Laat het verleden lekker rusten en ga door met je leven.
 • Anoniem

  2 maanden geleden
  Uiteindelijk zal blijken dat een groot deel van het vermogen van de Oranjes voortkomt uit het koloniale verleden. Alleen aangezien niemand mag weten waar dit vermogen vandaan komt en hoeveel het is zal het koningshuis zich altijd kunnen schuilhouden achter geheimhouding. Triest dat in een land waarbij in de grondwet staat dat iedereen gelijk is voor de wet deze familie overal onder uit weet te glibberen.Chria Giebels
 • Sina Hogeboom

  2 maanden geleden
  Vroeger is verleden tijd zijn ze door gedraaid zeg tegenwoordig.Het regent excuses en wat heb je eraan juist niks,dat had terstond moeten gebeuren niet 150 jaar later.Ik moet altijd lachen om dit soort onbenulligheden ze waren er niet eens bij dus waar heb je het dan over.Leef nu niet jaren en jaren terug.
 • F.W.J. Hoogsteder

  2 maanden geleden
  Hij moest het volk verdedigen tegen dit soort rare aantijgingen het is 150 geleden, Leef nu in het heden!