Volledig scherm
© anp

Koning winter geeft zich nog steeds niet gewonnen

Wie hoopt op hogere temperaturen, droogte en zon komt ook deze week niet aan zijn of haar trekken. Na een aardige maandag gaan de temperaturen weer naar beneden en valt er vrijwel iedere dag winterse neerslag uit de lucht.

Vandaag is nog de beste dag van de week: De buien trekken langzaam weg en de zon komt vanmiddag af en toe achter de wolken vandaan en de temperaturen gaan richting de 10 graden. Dat is slechts iets onder het gemiddelde voor de tijd van het jaar.

Vanaf morgen moeten we het doen met temperaturen die overdag maar net boven en 's nachts enkele graden beneden het vriespunt liggen. Daarbij is het meestentijds grijs en is er iedere dag kans op winterse neerslag.

Donderdag dient zich een lichte verbetering aan, zij het tijdelijk en niet in de temperaturen. Wel zal het grotendeels droog zijn en is de zon vaker te zien bij temperaturen rond 6 graden in de middag en rond of net boven het vriespunt 's nachts.

Maar vanaf vrijdag en komend weekend belandt het weer opnieuw in een dip. Komend weekeinde belooft het wederom naargeestig te worden: Volop kans op buien, een vrij stevige wind en met met middagtemperaturen van ongeveer 7 graden voelt het nog niet bijster warm aan.

Dit relatief koude en wisselvallige weer lijkt tot zeker midden volgende week aan te houden. Vanaf Goede Vrijdag verbetert de situatie per dag. Voor het Paasweekend voorspelt Weerplaza een kleine verbetering: de temperaturen lopen op tot ongeveer 12 graden, met wellicht ook droge en zonnige dagen.