ANP / Bart Maat
Volledig scherm
© ANP / Bart Maat

Koningin Máxima spuit speeltoestellen schoon

Koning Willem-Alexander en koningin Máxima zijn zaterdag als vrijwilliger aan de slag gegaan bij de speeltuin- en buurtvereniging Vreugdeoord in Alphen aan den Rijn. Daar hielpen ze in het kader van NLdoet, de landelijke vrijwilligersactie waaraan dit jaar 350.000 mensen deelnamen, om de speeltuin klaar te maken voor de lente.

 1. Krachtige mediacampagne toont echte lichamen van pas bevallen vrouwen
  25

  Krachtige mediacam­pag­ne toont echte lichamen van pas bevallen vrouwen

  In de media en online zien we niet vaak realistische beelden van pas bevallen vrouwen, vindt het Australische menstruatieondergoedmerk Modibodi. Daarom lanceert het samen met stockbeeldenbedrijf Getty Images een campagne die het moederschap in al zijn facetten en echte lichamen van pas bevallen vrouwen wil tonen. Het merk nodigt ouders ook uit om op sociale media hun eigen foto’s te plaatsen met de hashtag #PostpartumUnfiltered.
 2. Koningspaar steekt handen uit de mouwen in dorpshuis

  Konings­paar steekt handen uit de mouwen in dorpshuis

  Koning Willem-Alexander en koningin Máxima hebben vanmorgen geholpen bij het opknappen van het dorpshuis in het Gelderse dorpje Tricht. Dat deden ze voor NLdoet, de vrijwilligersactie van het Oranje Fonds. Máxima verfde een muur, Willem-Alexander plakte tape op de vloer en verfde een opbergruimte van een gymzaal. Andere leden van de koninklijke familie waren gisteren al in actie gekomen. Zo lapte Prinses Beatrix vieze ramen in een verpleeghuis in Barneveld.