Yvel is een van de zes agenten die in de documentaire De blauwe familie een boekje open doen over racisme en discriminatie binnen het politiekorps.
Volledig scherm
Yvel is een van de zes agenten die in de documentaire De blauwe familie een boekje open doen over racisme en discriminatie binnen het politiekorps. © KRO-NCRV

Korpschef door stof na docu over racisme bínnen de politie: ‘Keihard werken om dit te veranderen’

Korpschef Henk van Essen zegt dat er keihard moet worden gewerkt om racisme en discriminatie aan te pakken. Hij reageert op een nog uit te zenden documentaire waarin zes agenten een boekje opendoen over pesterijen en discriminatie bínnen de politie. De agenten vreesden voor hun baan, maar Van Essen beloofde dat de docu geen negatieve gevolgen heeft voor hen.

  1. Rutte na doorbreken politieblokkade huis minister Van der Wal: ‘Politie zal optreden tegen misdragende boeren’
    met video's
    386

    Rutte na doorbreken politie­blok­ka­de huis minister Van der Wal: ‘Politie zal optreden tegen misdragen­de boeren’

    Voor de tweede dag op rij stond dinsdagavond een groep boeren aan de deur bij stikstofminister Christianne van der Wal. De boeren slaagden erin langs de politieblokkade het terrein van de woning in Hierden op te komen. Bij de woning werd met vuurwerk gegooid. De politie zal optreden tegen boeren die zich op dergelijke wijze misdragen, zegt premier Mark Rutte.